Látványos rovarhotel készült Hernádkakon

Megosztás

Hazánkban is egyre népszerűbbek a rovarhotelek. Szállóvendég mindig akad, a reklamáció pedig ismeretlen fogalom. Ezúttal egy borsodi településen bukkant fel egy példaértékű komplexum.

Az 1600 lelkes településen Hernádkakon kiemelt figyelmet fordítanak a természetre és az élővilágra. A kerteket és az utcákat virágok borítják, néhány nappal ezelőtt pedig gy 15 méter hosszú és 1,6 méter magas rovarhotel is helyet kapott a község központjában.

A rovarok nagyon fontos vendégei kertünknek: egy részük elpusztítja a kártékony rovarokat;ilyenek például a katicabogarak, akik a levéltetveket fogyasztják nagy étvággyal. Más rovarok – méhek, pillangók – pedig a beporzást segítik. Így lesznek szép gyümölcseink és díszítő értékkel bíró terméseink. Ráadásul a rovar szálloda hosszú távú befektetés. egész évben nagyon hasznos a kertünkben élő rovarok számára. Egyes rovarok fészekként használják a szállót, kibélelik homokkal, agyaggal, mohával. És itt rakják le tojásaikat, míg mások számára a téli hibernálódás időszakában nyújt menedéket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek