Érdekesnek ígérkező Forma-1-es kiállítás lesz Kazincbarcikán a Kolorfesztiválon

Megosztás

Rögtön a fesztivál első napján megcsodálhatjuk a Ferrarival kapcsolatos értékes cuccokat, amelyek két évtized gyűjtőmunkájának eredményei.

A Kolorfesztivál első napján rögtön egy kiemelkedően jónak ígérkező Forma 1-es kiállítás nyílik a Mezey István Művészeti Központban. A különleges tárlatot augusztus 1-jén 19:30-kor nyitja meg Szigetvári Mátyás autóversenyző. A program házigazdája Czollner Gyula televíziós szakkommentátor lesz – számolt be róla a Kolorcity.hu.

Világszinten is ünnepelt, kimagasló gyűjtemény kiállításának megnyitója lesz a 10. jubileumi Kolorfesztivál egyik legelső színes programja, Forza Ragazzi címmel. Mi, Kazincbarcikaiak büszkék lehetünk, hogy egy járásbeli polgártársunké Európa legnagyobb Scuderia Ferrari csapatruha-készlete.

Az ormosbányai Krajnyák Csaba és családja már a kétezres évek eleje óta gyűjt Ferrari ruhákat  #totemsofcsabesz koncepciónéven. A világot is lenyűgöző kollekció a Kolorfesztiválon mutatkozott be még 2017-ben, 94 tétellel. A mostani 2023-as alkalomra már több mint 300 darabos tárlattal, és látványos kiegészítő dekorációval tér vissza. 

Mára a Ferrari hivatalos oldalán is szerepel az összeállítás, és a Ferrari Budapestnél is bemutatkozott. A #totemsofcsabesz név pedig 2019-től 2021-ig a magyarországi Forma-1-es gyorsasági szakág autóinak oldalán is száguldott. A Mezey Központ rendezvénytermében a gyűjteményt kíséri még egy rendkívüli fotótér is, hogy a résztvevők „találkozhassanak” a régi pilótákkal, és Michael Schumacher 2004-es autójának életnagyságú lenyomatával is.
A tárlat augusztus 20-ig látogatható, jegyek elővételben ITT, és a helyszínen is megvásárolhatóak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek