Érdekes, de igaz: idén több BL-mérkőzést rendeznek Borsodban, mint Pesten

Megosztás

A Ferencváros rendkívül meglepő, első körös kiesése miatt az a furcsaság áll elő, hogy Mezőkövesden több BL-találkozót bonyolítanak le, mint a fővárosban.

A fehérorosz BATE Boriszov augusztus elsején, a Bajnokok Ligája-selejtezők második fordulójában is Mezőkövesden fogadja az ellenfelét, és mivel a sorozattól dicstelen körülmények között elbúcsúzott Ferencváros ezt már nem tudja überelni, elmondható: idén több BL-mérkőzést rendeznek Borsod megyében, mint Budapesten – hívta fel a figyelmet a Goal.com.

Mint ismeretes, az UEFA az ukrajnai háború – és a belorusz érintettség miatt – nem engedi, hogy válogatott- és kupamérkőzéseket rendezzenek Fehéroroszország területén.

Emiatt például júniusban a fehérorosz nemzeti tizenegy Újpesten játszotta le az Izrael és a Koszovó elleni Európa-bajnoki selejtezőit, majd három klubcsapat is Magyarországot, egészen pontosan két vidéki várost, Mezőkövesdet és Gyirmótot választotta semleges helyszínként „otthonául”.

A BATE Boriszov a héten Matyóföldön búcsúztatta az albán Partizanit – az első mérkőzésen elért 1–1-es döntetlent követően 2–0-ra győzött Borsod megyében –, és a következő Bajnokok Ligája-selejtezőjét is itt játssza a csapat, amely a ciprusi Aris Limassolt fogadja majd augusztus elsején.

És miután a Ferencváros kínos körülmények között vereséget szenvedett a feröeri Klaksviktól és ezzel búcsúzott a sorozattól, egyúttal az is eldőlt, hogy idén több BL-mérkőzést rendeznek Mezőkövesden, mint Budapesten…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek