Nem kell vízkorlátozásra számítani Miskolcon

Megosztás

Nincs ivóvízhiány a borsodi megyeszékhelyen a MIVÍZ tájékoztatása szerint, így nem lesznek olyan korlátozások, mint több más magyar városban.

Habár alig látszik enyhülni a forróság, Miskolcon nincs ivóvízhiány, így más városoktól eltérően nálunk vízkorlátozásra sem kell számítani – erről tájékoztatta a MIVÍZ műszaki igazgatója a Miskolc Televízió Híradóját kedden.

A forróság miatt a város három forgalmas csomópontjánál idén is zajlik a vízosztás: a Centrumnál, a Villanyrendőrnél és a Bükk Áruház előtti téren, emellett pedig szökőkutak és párakapuk is működnek – de Miskolc forgalmas csomópontjain friss vizet osztanak a MIVÍZ diákmunkásai is.

A MIVÍZ műszaki igazgatója a Miskolc TV megkeresésére kifejtette: a borsodi megyeszékhelyen nincs vízhiány, így olyan korlátozásoktól, mint amit több Budapest környéki településen is bevezettek, nem kell tartanunk. Mindez amúgy szerinte annak köszönhető, hogy Miskolc infrastruktúráját évtizedekkel ezelőtt egy jóval népesebb városra méretezve alakították ki.

Viszokai János arra is rámutatott egyébként, hogy Miskolc esetében az aszályos esztendőkben sem került sor vízkorlátozásra, azaz egészen szélsőséges időjárásbeli változásnak kellene bekövetkeznie ehhez.

A Miskolc TV teljes riportja:

(via minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek