Tökéletes csomagolás költöztetés során? Mutatjuk, mire kell figyelni

Megosztás

Egy költöztetés során nagyon fontos, hogy mennyire jól végezzük el az előkészületeket, azon belül is a csomagolásnak igen fontos szerepe van. Ebben a cikkünkben segítünk abban, hogy mire érdemes figyelni ilyenkor, hogy tökéletes legyen a végeredmény, és minden vagyontárgyunk biztonságban megérkezzen a célállomásra.

Fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű csomagolóanyag

Ahhoz, hogy a költöztetés sikeres legyen, tennünk kell, nem elég a megfelelő partner kiválasztása a feladatra.

Ahhoz, hogy mindent maximálisan biztonságban tudhassunk, jól elő kell készítenünk az összes szállítandó holminkat. Érdemes időben megkezdeni az előkészületeket, így nem fogunk elcsúszni a teendőinkkel, és mindent határidőre szállításra késszé varázsolhatunk.

De mi kell ahhoz, hogy biztonságosan mozgathatóak legyenek a bútoraink és egyéb vagyontárgyaink?

Dobozok mindenképp, amibe a kisebb holmikat pakolhatjuk. Semmiképp ne zsákokat használjunk, mert azok megnyomódhatnak, míg egy masszív kartondoboz esetén bátran egymásra is lehet őket tenni, akkor sem lesz semmi bajuk. Arra viszont figyelnünk kell, hogy a hézagokat kitöltsük valamivel, hogy ne mozogjon a doboz tartalma, mert enélkül megsérülhetnek a törékenyebb, sérülékenyebb dolgaink.

A bútorainkhoz élvédelemnek kartont használhatunk, míg a kényesebb felületekhez a zsugorfólia a legjobb választás. Ez utóbbi megvédi a könnyen karcolódó magasfényű bútorokat éppúgy, mint a szöveteket.

Emellett buborékfóliára is szükségünk lesz a törékeny tárgyakhoz, ahogy a ragasztószalagot sem felejthetjük el, ha a dobozok lezárásáról vagy a buborékfólia rögzítéséről van szó.

Költöztetésnél az egyik legfontosabb: jól válasszunk partnert a feladatra!

A legkönnyebben úgy biztosíthatjuk a vagyontárgyaink épségben való megérkezését, ha a megfelelő költöztetővel szerződünk. Egy profi cégnél ugyanis maximális védelmet kapnak a bútoraink.

Ez nem csak abban merül ki, hogy kiváló, rutinos munkatársak érkeznek a fel- és lepakoláshoz. Fontos még, hogy a teherautó maximálisan jó állapotban legyen. Továbbá minden olyan védőeszközzel fel legyen szerelve, amire szükség lehet. Gondolunk itt a megfelelően vastag és kellő számban rendelkezésre álló pokrócokra például, vagy a rögzítő hevederekre.

A valóban profi munkát végző cégeknél szó sem lehet arról, hogy egy bútor úgy kerüljön a teherautóra, hogy az nincs maximálisan védve. Ha kell, akár a helyszínen rögtön újracsomagolják megfelelő szakértelemmel. Természetesen ez feltételez egyfajta felkészültséget, ugyanis mindig maguknál kell tartsanak csomagolóanyagokat. De aki komolyan veszi a munkáját, az erre is gondol.

Megfelelő előkészület és profi partner: ez a siker receptje

Ha megfogadjuk a fent leírtakat, akkor garantáltan gondtalan lesz a költözésünk. Készüljünk fel jóval előre, szerezzük be a csomagolóanyagokat, és ütemezzük be az elpakolást. Válasszuk ki a megfelelő, profi kiszolgálást végző, partnert. Ha mindez megvan, nem lehet gond!

Kapcsolódó cikkek