Korszerűbb és energiatakarékosabb távfűtési körvezeték építése kezdődik az Avason

Megosztás

Távfűtési körvezeték építés miatt a Szentgyörgy és Sályi István utcák térségében július 17-től forgalomkorlátozás várható. A tervek szerint december közepéig befejezik a munkálatokat és egy üzembiztosabb, megbízhatóbb vezeték szolgálja ki az avasi lakótelep melegvíz-ellátását.

Az avasi lakótelep építésekor annak távhő ellátására 4 sugaras elrendezésű gerincvezetéki ág épült ki. Az 1970-80-as években létesített vezetékhálózaton az elmúlt években több meghibásodás jelentkezett. A meglévő távhővezeték hálózatok szolgáltatás biztonságának növelését a MIHŐ egy három ütemben megvalósuló beruházással, úgynevezett körvezeték kiépítésével kívánja megvalósítani. A vezetékhálózatok összekötésével növelhető a szolgáltatás biztonsága, ugyanis a teljes körvezeték kiépítését követően a hőenergia ellátása két irányból is biztosítottá válik, ennek köszönhetően pedig meghibásodás esetén a jelenleginél kisebb kiterjedésű szakasz kizárásával és megkerülésével biztosítható a terület távhőellátása.

A beruházás első ütemében mintegy 220 méteren előreszigetelt technológiájú vezeték építése valósul meg a Szentgyörgy és Sályi István utcák térségében. Az első ütem beruházási költsége várhatóan 185 millió forint lesz.

Az építés miatt a kivitelezési munkákhoz igazodóan, több ütemben és helyszínen forgalomkorlátozás várható. A munkavégzést követően az érintett területeket lehetőség szerint minél hamarabb helyreállítja a MIHŐ Kft. által megbízott vállalkozó. Elsőként július 17-től a Szentgyörgy és a Sályi István utcák térségében a járdát és zöld területet érintik a munkálatok. A vezeték építés első fázisa a melegvíz ellátást nem akadályozza.

A kivitelezésről és a csőfektetési munkálatokkal kapcsolatos további tudnivalókról a Társaság web- és Facebook oldalán folyamatosan tájékoztatni fogja az érintetteket – tájékoztatta szerkesztőségünket a városháza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek