Nagy balhé lehetett a Selyemréti Strandfürdőben – Így születnek a városi legendák

Megosztás

Több szemtanú is arról számolt be, hogy a hétvégén a rendőrök valósággal megszállták a Selyemréti fürdőt. Utánajártunk, hogy mi az igazság.

Azzal a témával a Borsod24 is részletesebben foglalkozott az elmúlt hetekben, hogy miért van ennyire rossz híre a Selyemréti Strandfürdőnek Miskolcon. Sokak szerint a fürdőzők nem megfelelő viselkedése és ruházata az ok és azt ígérik, hogy soha többet nem teszik be a lábukat oda még egyszer. Mások viszont dicsérik és alig várják, hogy ott tölthessék a szabadidejüket.

Az elmúlt napokban a közösségi médiában többen is arról számoltak be, hogy szombaton este nagyobb balhé lehetett a strandon, mert az esti órákban “nagyjából hatvan rendőr lepte el a fürdő területét, ahol ott volt az egész állomány.” Az eredeti bejegyzést, amihez ez a hozzászólás érkezett, azóta törölték, de többen is egybehangzóan állították, hogy ott voltak és tényleg így történt.

Mások pedig kaptak az alkalmon és hozzáfűzték, hogy a papucslopás gyakorlatilag mindennapos.

A rendőrség hivatalosan nem számolt be semmilyen strandon történt atrocitásról, ezért megkerestük Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensét, akitől azt kérdeztük, hogy történt-e intézkedés az említett fürdőben.

Megtudtuk, hogy szombaton nem történt rendőri intézkedés a Selyemréti strandon. Vasárnap csupán egy papucslopás miatt értesítették a rendőrséget, de ez esetben szó sem volt az állítólagos szemtanúk által emlegetett 60 fős rendőri jelenlétről.

Így születnek a városi legendák. Talán valaki látott egy rendőrt, amiből néhány emberen keresztül máris egy több tucat egyenruhás lett és a magabiztos szemtanúk egyre csak gyarapodtak.

Éppen egy évvel ezelőtt készült cikkünkben bemutattuk a felmerülő panaszokat és utánajárunk annak, hogy mi is a pontos helyzet a fürdőben, az alábbi videóban pedig felülnézetből mutatjuk a strandot és környékét.

Borsod24 on TikTok

49 Likes, TikTok video from Borsod24 (@borsod24): “#borsod24 #miskolc #borsod #fy #drone”. Another Love: Piano with Rain – Andy Morris.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek