Garancsi István cége építheti a debreceni akkumulátorgyárat

Megosztás

Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. építi fel a kínai CATL akkumulátorgyárának központi gyártócsarnokát Debrecenben. A cég közleménye szerint a projekt „a valaha volt legnagyobb összértékű magyarországi beruházás”, ami 3000 milliárd forintot jelent. A munkát már elkezdték, vannak épületek, ahol már a cölöpözés végénél tartanak.

Garancsi amellett, hogy például a Fehérvár FC egyik tulajdonosa, Orbán Viktor miniszterelnök barátja is. A Market Építő Zrt.-vel több beruházást is elnyert már, például egy 35 méteres zászlórudat Mészáros Lőrinc cégével együtt állíthat fel a Citadellára, a Szeged-Csanádi Egyházmegyétől 3,2 milliárdos hotelépítési megbízást nyert, de Debrecenhez hasonlóan az iváncsai akkumulátorgyár épületeit is ő húzza fel.

A debreceni fejlesztésekkel kapcsolatban komoly helyi szintű tiltakozás érzékelhető, elsősorban a környezetért, azon belül a vízkészletért aggódnak az emberek. A témát az ellenzéki pártok országos és helyi szinten is felkarolták, az általuk beadott népszavazási kérdéseket azonban rendre elutasítják. Szijjártó Péter külügyminiszter például azzal próbálta nyugtatni a kedélyeket, hogy szerinte „a debreceni embereknek az elektromos akkumulátorgyárak építése miatt semmi félnivalójuk nincsen. Magyarországon ugyanis az európainál jóval szigorúbb környezetvédelmi előírásokat alkalmazunk”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Telex.hu

Kapcsolódó cikkek