Élménydúsra sikeredett a Tapolcai Nyár

Megosztás

Remek programok várták az érdeklődőket az első júliusi hétvégén, amelyet összekötöttek a Termelői vásárral is. Az átadás előtt álló, megújult őspark szomszédságában, az Aradi sétányon termelői vásárt és hagyományőrző napot rendeztek, Tapolcai Nyár néven.

Az egésznapos rendezvényt elsősorban családosoknak szánták, de az sem maradt élmények és új információk nélkül, aki egyedül látogatott ki Tapolcára – számolt be róla a Minap. A gyerekeknek rengeteg programmal készültek: mesekuckóval, kézműves foglalkozásokkal, kutyás bemutatóval és ugráló várral is, de a felnőttek is tanulhattak a megújuló energiákról, a takarékoskodásról a háztartásokban és a legújabb környezetkímélő technológiákról.

A nap végén pedig az Öko Gasztro Esten nem csak okos szavakat hallhattak a paleo konyháról, a természetes élelmiszerekről és a muncholásról (a kidobásra ítélt ételek megmentéséről), de meg is kóstolhatták többek között az ökogrill szetten sült falatokat, amit házi szörpökkel öblíthettek le.

A Tapolcai Nyár napjára sok kézműves, árus és egyéb kiállító érkezett, köztük a Zöld Akció Egyesület is, amelynek standjánál nagy volt a forgalom. Köszönhetően talán a biciklivel történő áramfejlesztésnek is, ahol a tekerés eredménye egy szépen világító izzó volt. Ez megragadta a gyermeki fantáziát. Demeter Zoltán az egyesület elnöke elmondta, hogy ezen a napon elsősorban az energiatakarékosságra, energiatudatosságra fókuszáltak, bemutatva a jövő és talán már a jelen, megújuló energiaforrásait is a családoknak, köztük elsősorban a gyerekeknek. Céljuk a szemléletformálás volt játékos formában.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek