Kutyapancsolót kaptak az ózdi menhely lakói

Megosztás

A nagy melegben nem csupán mi emberek szeretünk hűsölni, de négylábú társaink is szívesen elbújnak egy árnyékos helyre, hiszen őket is megviseli a sokszor 40 fokot megközelítő hőmérséklet. Az ügyesebb kutyák ásnak maguknak egy termetes lyukat a kert végébe – lehetőleg a frissen ültetett árvácskák helyére -, míg mások szívesen megfürdenek a közeli folyóban, vagy az erre a célra szolgáló kutyastrandok egyikén.

De mi van azokkal a nehéz sorsú ebekkel, akik különböző menhelyeken várják sorsuk jobbra fordulását? Szerencsére Ózdon nem kell miattuk aggódni, hiszen az Ózdi Városüzemeltető Intézmény kezelésében lévő Ebtelepen önkormányzati forrásból elkészült az új kifutó, ami biztosítja a kennelben élő kutyáknak a szabad mozgást és játékot. Sőt, az adományoknak köszönhetően a kánikulai napokon pancsolhatnak is a gazdira váró lakók.

-Ma személyesen is meggyőződtem róla, hogy milyen boldog egy kutyus ha ott lehet! Az érzés leírhatatlan! A nagy melegben adományból kapott kádakban pancsolhatnak, de szintén felajánlásból már egy medencét is kaptak, ami előkészítés alatt áll, írja Janiczak Dávid polgármester.

Az ózdi Ebtelep egyik apró lakója
Belépés csak úszósapkában!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek