Amatőrök és profik rajzolnak együtt Miskolc belvárosában

Megosztás

A Miskolc Sketchers, az urban sketchers mintájára létrejött civil szerveződés, ami egy világméretű mozgalom. A művészek olyan közössége, ahol nincs elnök, nincs tagdíj, nincsenek kötelezettségek. Egyszerűen csak szeretnek rajzolni és alkotni csoportosan. A város különböző pontjain dolgoznak közösen, egymást támogatva.

Ez a közösség azért jött létre, hogy mindenkinek biztosítson egy helyet, ahol rajzolhat. Közösen és egyénileg is megörökítik Miskolc szépségeit, helyeit. Facebook-oldalukon rendszeresen adnak találkozási helyszíneket, ahol mindenki szabadon értelmezheti azt őt körülvevő környezetet.

A közösséghez szabadon csatlakozhat bárki és megoszthatja a városról és a benne lévő emberekről készített vázlatait, rajzait vagy más alkotását.

A képen egy elkészült sketch látható (Fotó: Miskolc Sketchers)

A mozgalom tagjai helyszínen rajzolnak és legyen szó akár kül- vagy beltérről, mindig közvetlen megfigyelést alkalmaznak. Az alkotásaik az életterük történeteit mesélik el vagy a közvetlen környezetükben vagy pedig utazásaik során. Törekednek az egyéni stílusra és a kész munkáikat az interneten osztják meg a nagyvilággal. A csoportos rajzolások során, egyszerre mindig csak egy műre koncentrálnak, eközben impresszió alapján dolgoznak, nem pedig előre tervezéssel.

Legutóbb június 20-án volt közös rajzolásuk Miskolcon belvárosában, a Szinva Teraszon. Ezen egyaránt résztvettek amatőr és profi képzőművészek. A legtöbb kép kompozíciója a Teraszon megforduló emberek mindennapi életének egy-egy pillanatát örökíette meg.

A 42. közös rajzolás során, a Szinva Teraszon készült kép (Kocsis Emese munkája)

A kiemelt kép forrása: Miskolc Sketchers
További képek találhatók a csoport Facebook-oldalán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek