Segítség a miskolci vállalkozóknak? A digitális vezérlőpult lehet a megoldás

Megosztás

Hétfőn mutatták be a miskolci vállalkozóknak a VOSZPort névre keresztelt digitális vezérlőpultot, amely egy csomagban tartalmazza mindazokat a fontos dolgokat, amelyek a digitális átálláshoz szükségesek. Ez lesz a megoldás?

A VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei szervezete által összehívott workshopon mutatták be a megjelent vállalkozóknak a májustól VOSZPort néven elérhető digitális vezérlőpultot, amely a vállalkozásvezetés mindennapjait hivatott megkönnyíteni. A workshopon olyan témakörök kerültek terítékre, mint a digitális transzformáció a vállalkozásoknál, a KKV-k (kis- és közepes vállalkozások) hatékonyságnövelő digitális megoldásai, és természetesen maga az ingyenesen elérhető VOSZPort szoftver – számolt be erről a Minap.hu.

Ádám Imre elnök kiemelte, a VOSZ az érdekképviseleten túl igyekszik a szolgáltatásait is bővíteni. Ennek egy nagyon fontos lépcsőfoka volt ez a rendezvény, amelyen bemutatták a helyi vállalkozóknak ezt a lehetőséget, amely egy olyan online platform, ahol a vállalkozások eljuthatnak bármely, számukra fontos vagy előnyöket nyújtó vállalati szoftverhez, állami ügyintézési felülethez, amelyek a vállalkozásukhoz szükséges lehet. 

Barabás Tamás a VOSZ társelnöke, aki a workshop egyik előadását is tartotta, elmondta, hogy céljuk a vállalkozások hatékonyságának növelése. Ami most leginkább az informatikai területen elért fejlesztésekkel lehetséges. Ezért hozták létre ezt a vállalkozói vezérlőpultot, a kormány és az Európai Unió támogatásával. 

„Ez a vezérlőpult rengeteg funkciót integrál magába, beleértve a számlázást, időpontfoglalást, linkgyűjteményt, kalkulátorokat, vagy az elérhető támogatási hitelek lekérdezését is. Nagyjából mindent, ami egy vállalkozás hétköznapi életében fontos lehet. A felületről el tudnak navigálni különböző más oldalakra is, ahol ki tudnak próbálni például szoftvereket” – ismertette a társelnök. 
Rámutatott, fontos cél volt az is, hogy a vezérlőpulton belül egy piacteret is létrehozzanak, ahová felkerülnek különböző szoftverek, ezeket is kipróbálhatják, értékelhetik a vállalkozók. Ezzel van egy edukációs szándékuk is, hogy minél több szoftvert elérjenek és kezdjenek használni a vállalkozásokban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek