A miskolci Sáfrány Péter Grand Slam bronzot nyert Ulanbátorban

Megosztás

Bartha Ákos tanítványa a Mongóliában megrendezett olimpiai kvalifikációs Grand Slam torna utolsó napján először a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes görög nemzetiségű Celidisz ellen küzdött, majd iponnal győzött. Ezután a második fordulóban a korábbi kanadai ifjúsági bajnok Gagnon ellen állt ki. Ez nagyobb kihívásnak tűnt, de miskolci Sáfrány Péter vazarival nyert.

A negyeddöntőben az orosz származású, kétszeres Európa-bajnok, Igolnyikov állta útját, de Sáfrány Péter a vigaszágon helyreállította a helyzetet, legyőzve az idei párizsi Grand Slam ezüstérmesét, az azeri Fatiyevet.

Következett a bronzmérkőzés, ahol az orosz Grand Slam-győztes, Lorszanov állt szemben magyar judósunkkal. Sáfrány nem engedett a rutinosabb ellenfél nyomásának, vazaris vezetést szerzett, és nem engedte el a győzelmet, így megszerezte pályafutása első Grand Slam-érmét.

Sáfrány Péter a monóliai Grand Slam tornán (forrás: Mvsc Judo Szakosztály)

Így alakultak a 90 kg-os kategória helyezései:

1. Mihail Igolnyikov (orosz)

2. Jerlan Serov (kirgiz)

3. Sáfrány Péter (Miskolci VSC) és Alexis Mathieu (francia)

5. Komronsoh Usztopirijon (tadzsik)

5. Manszur Lorszanov (orosz)

7. Tóth Krisztián (MTK Budapest)

7. Murad Fatiyev (azeri)

Az IJF World Tour rövid szünetet követően Budapesten folytatódik, ahol a Hungary Masters lesz megrendezve, mely az év legtöbb olimpiai kvalifikációs pontot kínáló versenye lesz.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek