Érzékenyebb lett a hülyeségre Aranyosi – a B24 rendezvényén elmesélte, mi és miért változott az életében

Megosztás

A Borsod24 Beszélgetések rendezvénysorozat pénteki, harmadik vendége megyénk egyik leghíresebb szülötte, Aranyosi Péter volt, aki ezúttal nem (csak) viccelt, hanem komolyabb, közéleti témákról beszélgetett Fandl Ferenc színésszel.

A Miskolci Akadémiai Bizottság székházában összegyűlt közönség és lapunk olvasói nevében elsősorban arra volt kíváncsi a műsorvezető, mi váltotta ki a humoristából azt az elhatározást, hogy a jövőben kevesebbet szerepeljen, illetve mi késztette arra, hogy a közügyekkel kezdjen foglalkozni.

Aranyosi Péter azzal magyarázta a saját tempója visszafogását, hogy a COVID idején, a kórházi ágyán fuldokolva elhatározta, hogy (ha túléli a betegséget), másképpen alakítja majd az életét. Elhatározta, hogy többet foglalkozik majd a családjával és megtanul nemet mondani azokra a felkérésekre, amelyek már nem feltétlenül szükségesek számára.

Ezzel párhuzamosan a korábbinál is kíváncsibb lett az igazságra, és tudni szerette volna, mi történik valójában velünk, magyarokkal. Ennek érdekében újabban találkozókat is szervez délegyházi üdülőjében azoknak az embereknek, akiknek kíváncsi a véleményére, és akikről azt hiszi, többet tudnak a világ egy-egy szeletéről, mint az átlagemberek.

Bár a téma komolyabb volt a megszokottnál, a poénok így sem hiányoztak a színpadról

Ezeknek az összejöveteleknek a tartalma nem publikus, és nem részei egy olyan tervnek, amelyeknek a végkimenetele az lehet majd, hogy egy standup-sztár meg akarja váltani a világot.

Hozzátette: a változásokra az ország jelenlegi állapotát ismerve egyfelől semmi esély, másrészről egy humoristának nem is feladata a “megmondás”, sokkal inkább a poénokat és a humort várja tőlük a közönség. Az emberek gondolkodását abban a környezetben nem lehet megváltoztatni, amikor a tömegmédiából csak őrültségek és hazugságok ömlenek, ezzel az áradattal szemben egy-egy tiszta érvelésnek nem maradt tere. Egy-egy vicc formájában persze meg kell emlékezni az olyan politikai-közéleti történésekről, mint mondjuk a győri polgármester adriai kalandozása, de ez a maximum, amire ő késztetést érez.

A beszélvetés videós felvétele rövidesen elérhető lesz weboldalunkon, addig is javasoljuk, hogy a Borsod24 Beszélgetések korábbi részei tekinthetsék meg az alábbi linkeken: Holoda Attila energetikai szakértő, Rácz András Oroszország-szakértő.

Aranyosi Pétert Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház színésze faggatta a közélet aktuális kérdéseiről

Fotó: Répási László

*

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek