Konferencián ismertették a Hodobay-program részleteit

Megosztás

Nagyszabású szakmai konferencián ismertette Miskolc MJV önkormányzata a nemrég elindított Hodobay-program főbb elemeit csütörtökön az EGO-irodaházban. A rendezvényen a közös gondolkodás jegyében az építész szakma képviselői, ingfatanfejlesztők és -közvetítők egyaránt részt vettek. A közönség a többi közt a Magyar Urbanisztikai Társaság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Építész Kamara tagjainak előadásait is figyelemmel kísérhette.

A Miskolc egykori polgármesteréről, dr. Hodobay Sándorról elnevezett program célja, hogy az ország egyik legnagyobb önkormányzati ingatlanvagyonát átlátható és felelős módon fejlessze a magántőke bevonásával, annak érdekében, hogy Miskolc a legélhetőbb magyar nagyvárossá válhasson. Mivel napjainkra a város számos, a településkép szempontjából meghatározó ingatlana méltatlan állapotba került, azok felújítása, valamint új funkciókkal való felruházása a programban hangsúlyos elemként szerepel. Ennek érdekében a településrendezés, az építészet, az ingatlanberuházás, az ingatlangazdálkodás és a közterületfejlesztés sajátos megközelítéseire van szükség.

A Hodobay-program öt pillérre alapozott: Belvárosi tömbök rehabilitációja, közterületek felújítása, önkormányzati tulajdonú épületek (újra)hasznosítása, külső beruházók (magántőke) által végrehajtott ingatlanfejlesztések, valamint az épített örökség és a településkép védelme hatósági eszközökkel.

 A témában még több információ az ezen linken érhető el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek