Fellökte a rabló, mégis útját állta a pénztárosnő

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette és lopás vétsége miatt, aki a vád szerint egy áruházból két üveg szeszes itallal fizetés nélkül akart távozni, de a pénztárosnő elé állt, mire nekirontott és fellökte, de így sem jutott ki, mivel az eladónő ismételten útját állta.

A vádirat szerint a vádlott 2022 novemberében, délután, egy miskolci áruházban két üveg alkoholos italt levett a polcról, és egy zárt kassza irányába indult. Az egyik üveget a hóna alatt, míg a másikat a kezében tartotta, miközben kipréselte magát a kasszát lezáró rudazaton. Ezt észlelte a másik kasszában lévő eladónő, és a vádlott elé állva feltartóztatta.

A férfi ekkor, mivel látta, hogy a pénztárosnő tőle alacsonyabb és vékonyabb testalkatú, erőből nekiszaladt, eközben elejtette az üvegeket, azok összetörtek, ő és az eladónő is földre került. Ahogy felkelt, újból megpróbált kimenni, de a pénztárosnő ismételten az útját állta, ekkorra már más eladók segítségével.

A vádlott 2022 nyarán, Miskolcon több áruházból tulajdonított el illatszereket, alkoholt, csokoládét, október-november hónapokban pedig egy üzemanyagtöltő állomás boltjából, összesen hét alkalommal alkoholt és édességeket vitt el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek