Két sikeres és egy sikertelen gólyamentés a mályiaktól – az áramütés nem ritka – videók

Megosztás

Szinte sajnos már szokásos, hogy rengeteg gólya hullik el hazánkban áramütés miatt. A balesetet szenvedő madaraknak csak egy részét tudják megmenteni a mályi madármentők a legszakszerűbb és gyors beavatkozás ellenére is.

A Mályi Madármentő Egyesület több videót is közzétett az elmúlt napok mentéseiből. Az egyiknél a gólya már semmilyen életjelet nem mutatott, mire odaértek, a villanyvezeték végzett vele, de fiókái már elég nagyok ahhoz, hogy hamarosan önálló életet kezdhessenek.

“Szikszó, a szokásos hely, a szokásos áramütés. Itt már nem tudtunk segíteni, elpusztult amire odaértünk. A fiókák nagyok, nem lesznek kimentve, de figyelve lesznek a környező fészkek. “

Más esetekben szerencsére sikerült a mentés. “Gelej, fehér gólya mentése, élőből összevágva. Alhasi részen hatalmas seb, tele nyüvekkel. A többi a videóban…”

Itt pedig már kezdi megszokni új helyét az egyik kimentett fióka.

“Újabb kis gólya, most Hajdúnánásról. 

Tegnap mentettünk ezt a cuki kis gólyát Hajdúnánásról. A szülők kidobták a fészekből, de túlélte a zuhanást. Ma reggel már sokkal jobb kedve volt mint tegnap és tele is ehette magár először életében” – írták a madármentők.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek