Bejelentette újraindulását Encs polgármestere

Megosztás

Mikola Gergely, Encs város polgármestere sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a városfejlesztési és a marketingstratégia eredményeként sokat javult a város külső megítélése.

A fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, 2019 óta az önkormányzat nem csak működésre költ, az elmúlt években a városban végre megvalósulhattak beruházások saját forrásból is, összesen több száz millió forint értékben. Ezek között van például: új önkormányzati lakások kialakítása, lakások szigetelése, konditerem és fitness park kialakítása, parkolóépítések és útjavítások is. 

A fejlesztések másik iránya az uniós beruházások. Miközben a 2014-2020-as uniós ciklusban 700 millió forint forrást nyert a város, addig a tavalyi évben 8 pályázat keretében több mint 2 milliárd forintot.

Ezek mind olyan fejlesztések, amelyeket megelőzte előzetes lakossági egyeztetés, és amelyekre a városvezetés tudatosan készült. Így megvalósulhat az Ipari Park fejlesztése, szabadidős létesítmény kialakítása a volt uszodaépületben, egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése, útfelújítások, a város csapadékvíz-elvezető rendszerének a javítása és felzárkóztató program is.  

A polgármester kiemelt célként határozta meg az Encsi Ipari Park fejlesztését, amelyre a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzattal nettó 800 millió forint uniós forrást nyert az önkormányzat. A városban jelentős gazdasági fejlődési potenciával van, a Miskolc-Kassa tengelyen félúton helyezkedik el, ma már autópályán megközelíthető, nem messze Kassa mellett pedig most épít új autógyárat a Volvo. Ennek megfelelően az ipari park, az infrastruktúra fejlesztése és a helyben elérhető szolgáltatások bővítése mellett fontos feladat a lakáshelyzet javítása, aminek érdekében az önkormányzat 13 új lakótelket alakít ki, külső befektetők pedig lakóparkot építenek Encsen.   

Mikola Gergely újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy tervez jövőre újra indulni a polgármesterségért. Mint később közösségi oldalán fogalmazott: „Bízom abban, hogy az elvégzett munkám eredménye látható, elfogadható, és 2024-ben is bizalmat kapok erre a nemes feladatra, hiszen jövő júniusban indulni kívánok Encsen polgármesternek, a városunk szolgálatára.”

Kapcsolódó cikkek