Horvát kapus a DVTK első nyári igazolása

Megosztás

A Hajduk Splitből érkezik a következő idényben az első osztályban szereplő borsodi egyesülethez.

Korosztályos válogatott kapust vett kölcsön a DVTK. A 22 éves Karlo Sentić a Hajduk Split csapatából érkezik Diósgyőrbe egy évre – számolt be az átigazolási hírről az NB2-ben bajnoki címet szerző, így a néhány hét múlva startoló idényben az NB1-ben szereplő klub honlapja.

“Az előző évben a Hajduk Split kapuját védtem, és úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam egy másik klubban” – kezdte Karlo Sentić. – Ekkor került képbe a DVTK. Korábban is sok jót hallottam a magyar fociról, hiszen Lovrencsics Gergő csapattársam volt Splitben, de édesapám arra is emlékezett, hogy a DVTK néhány éve az Európa Liga selejtezőjében milyen jól szerepelt.”

“A döntésem meghozatalában sokat segített jó barátom, az eszéki kapus, Marko Malenica (2021 tavaszán közmegelégedésre védett Diósgyőrben – a szerk.), aki rengeteg jót mondott a klubról, a közönségről, a városról, és ajánlotta, hogy fogadjam el a DVTK hívását. Úgy érzem, a DVTK-nak szíve van, a szurkolók rajonganak érte, én pedig szeretem az ilyen klubokat. A menedzserem pedig arról győzött meg, hogy egy jó csapat, valamint felkészült edző és szakmai stáb vár rám. Hétfőtől én is a csapattal kezdem meg a felkészülést, akkor ismerem meg személyesen az új társaimat. Tudom, hogy jó kapusai vannak a DVTK-nak, akikkel remélem egyszerre leszünk jó barátok és nagy ellenfelek. Mert az nem titok, azért érkeztem, hogy én védjem a diósgyőri kaput.”

Karlo Sentić Dubrovnikban született, ott kezdett focizni, majd 14 évesen a Hajduk Split utánpótlásában folytatta. Végigjárta a korosztályokat, a felnőttek között a második csapatban mutatkozott be, majd Varasdon töltött el egy évet kölcsönben. Az előző idényben 16 bajnokin védte a Hajduk hálóját az élvonalban

Karlo Sentić megfelelt minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, és hétfőn új társaival együtt kezdi el a felkészülést Diósgyőrben – zárult a DVTK közleménye.

(dvtk.eu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek