A sokszínű felLugossy László lesz a MissionArt Galéria vendége

Megosztás

A miskolci Hangszínhely Fesztivál egyik kiemelkedő eseménye 2023-ban feLugossy László Zene című kiállítása a MissionArt Galériában. A Bizottság zenekar egykori frontembere, képzőművész, író, performer sokszínű műveiből láthatunk néhány darabot péntektől.

A talán leguniverzálisabb kortárs alkotóművészünk évtizedek óta jelen van a képzőművészet minden ágában, ezen kívül a film, a videóművészet, az irodalom és persze a zene területén is. Szinte minden felsorolt helyen maradandót alkotott és alkot, hiszen alkotókedve nem csitul.

A fesztivál keretében rendezett tárlat is részben a legfrissebb, részben a legutóbbi évek terméséből válogat. Mutatva, hogy a szavak mellett a képek is – még mindig – folyamatosan kikívánkoznak belőle, ő pedig nem tehet mást, minthogy utat enged létrejöttüknek. A kiállított művek az utóbbi évek korszakaihoz képest mintha még erőteljesebb tömörödést mutatnának, a képi elemek sűrítése és redukálódása jellemzi őket.

E tárlat jó mutatja feLugossy művészetének sokszínűségét, illetve hogy milyen mélyen összefonódik nála a szövegek és a képek, a képszövegek és a szövegképek világa. Az eseményen sok sok egészen korai, még a Bizottság korszakából származó, és az utóbbi években született zeneművet hallhatunk és láthatunk a technika segítségével, egymás után a színpadon a fiatal és gátlástalan Lacát majd az érett, megőszült, megbölcsült, kissé csalódott és szkeptikus, idősebb művészt munka (zenélés) közben.

A kiállítás megnyitása alkalmával mutatjuk be a Laca két újabb kis kötetét, amelyek a MissionArt Galéria feLugossy László kis könyvek (versek és prózák) sorozatának 5. és 6. darabjai (Antropomorf hologram és A hal aki a nap körül hering). Az eseményen nemcsak az új könyvek, hanem az első négy, már ritkaság számba menő kötetek is megvásárolhatók. A szerzővel Zemlényi Attila és Kishonthy Zsolt beszélgetnek.

Megnyitó: június 16. péntek 17.30

Aretha Franklin – Greatest Hits (Official Full Album) | Aretha Franklin Best Songs Playlist

An icon of 20th and 21st century music, the voice of the civil rights movement, and the undisputed Queen of Soul 👑-there is only one Aretha Franklin. Listen to this playlist of Aretha Franklin’s Greatest Hits and comment your favorite song below 💭💗 💿 Buy the album on CD here https://lnk.to/ArethaGreatestHitsCDID 🎵 Download the album here https://lnk.to/ArethaGreatestHitsDLID 📻 Stream the album here https://lnk.to/ArethaGreatestHitsSTRID Track listing: 1.

Fotó: Librarius.hu

Kapcsolódó cikkek