Kazincbarcikán majdnem tragédia lett a buliból – Itt van a diszkóbalesetek szezonja

Megosztás

Tavasszal elkezdődött a diszkóbalesetek szezonja, ami egészen szeptemberig tart, a csúcspontját pedig a fesztiválok időszakában és a hétvégi napokon éri el.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is megtörtént az első ilyen eset, ahol ittasan, jogosítvány nélkül hajtott egy 18 éves fiatalember egy másik autónak. A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt, de a körülmények cifrák, mint pezsgőben a rum, írja a a megyei rendőrkapitányság.

A kazincbarcikai diszkóba (június 9-én) öt fiatalember közül csak négyet engedtek be. A fennmaradónak mondták, hogy a kölcsönkapott autóba üljön be, amig nem jön érte valaki. A srác már ivott, így már az sem zavarta, hogy nincs jogosítványa. Ráadta gyújtást, majd elindult, de nem jutott sokáig, mert nekiütközött egy másik autónak. A buli úgy ért végett, hogy el sem kezdődött. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság eljárást indított az ügyben.

A Közlekedéstudományi Intézet Rt. (KI Rt.) baleseti elemzései nyomán is jól látható, hogy a “tipikus diszkóbaleset”, amikor javarészt vidéken, hétvégén, lakott területen kívül, hajnali kettő és hat között, a szórakozásból hazafelé tartó 18 és 24 év közötti fiatalok, az öveket nem becsatolva, karamboloznak úgy, hogy sem másik gépjármű, sem gyalogos nincs a színen. Általában az elöl ülők halnak meg, függetlenül attól, hogy szériatartozék-e a légzsák. A nyári baleseti adatok ismeretében, az elmúlt 20 évben átlagosan minden hétvégén öten haltak meg közlekedési diszkóbalesetben, többségében 24 év alatti fiatalok. Egy-egy ilyen tragikus baleset a túlélők további életét is végérvényesen megnyomorítja.

A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek