Sokat esett az eső, vágják a nagyra nőtt gazt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Megosztás

A csapadékos időjárás megköveteli a jóval sűrűbb vágási munkálatokat. Borsodban sem volt hiány a csapadékból, a problémás területeken viszont közlekedési nehézségeket okozhatnak a munkálatok, legyünk türelemmel.

Az utóbbi hét jelentős csapadékmennyisége után ismét nagyobb fokozatra kapcsolnak a szakemberek – írja a Boon.

Az útesztétika és a közlekedésbiztonság javítására irányuló többlet kaszálási tevékenységet a Magyar Közút szakemberei két műszakban vagy túlórázva végzik. A koronaélen belüli területeken az átlagosnál több, évi 3-4 alkalommal, koronaélen kívül pedig két alkalommal, míg a csomópontok környezetében, a körforgalmak területén és a turisztikailag kiemelt területeken, ettől is gyakrabban, szükség szerinti gyakorisággal zajlanak jelenleg is a munkálatok.

Az adott útszakaszokon először mindig nagyteljesítményű gépi fűkaszával zajlik a kaszálás, majd ezt követően a vezetőoszlopok, táblaoszlopok, korlátlábak környezetében a kiegészítő kézi kaszálás van soron. Ezen munkák elvégzéséhez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 25 eszközhordozóra felszerelhető kasza adapter és 84 kézi motoros fűkasza áll rendelkezésre.

Kiemelt figyelmet fordítunk a turisztikailag jelentős Bükk-vidék, Zempléni-hegység, Tokaj-hegyaljai borvidék és az Aggteleki-karszt térségének növényzetgondozási munkáira. A napokban a 3-as Budapest-Miskolc-Tornyosnémeti, a 26-os Miskolc-Bánréve, a 37-es Felsőzsolca-Sátoraljaújhely, a 253-as Andornaktálya-Mezőkövesd és a 381-es Sátoraljaújhely-Pácin-Cigánd-Kisvárda főutakon, továbbá a Méra-Szemere-Büttös, a Sajókaza-Aggtelek-Szin, a Felsőzsolca-Bekecs, az Abaújkér-Gönc, a Sátoraljaújhely-Hollóháza-Kéked, a Mezőkövesd-Ároktő, a Mezőkövesd-Noszvaj, a Szalonna-Krasznokvajda, a Sajószentpéter-Parasznya-Miskolc összekötő utakon, valamint az Alacska bekötőúton és a Hangács bekötőúton várható kaszálási munka, ezért az arra közlekedőktől fokozott figyelmet kérünk – nyilatkozott Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek