Ismét várta a gyermekeket a “makukáció” Miskolcon

Megosztás

Ez gyakorlatilag annyit jelent, mint hulladékgazdálkodási élménynap gyermekeknek. Nyárindításként és szemléletformálásként is remek programnak bizonyult.

Hulladékhorgászat, sorversenyek, memóriajáték és egyéb játékok, mindez a hulladékgazdálkodás jegyében – ilyen és ezen hasonló programokkal várta az általános iskolásokat hétfőn a Mirehu Nonprofit Kft. (Mirehu) az idén már harmadik alkalommal megrendezett MaKukáció-Hulladékgazdálkodási élménynapon – adta hírül a Minap. Az eseményen körülbelül kétszázötvenen, helyi általános iskolák diákjai és tanáraik voltak jelen.

A versenyt Veres Pál, Miskolc polgármestere nyitotta meg, aki tanárként, korábbi iskolaigazgatóként azt tartotta a legfontosabbnak elmondani, hogy a felelős hulladékgazdálkodással kapcsolatos ismeretek tanítását nem lehet elég korán megkezdeni.

– A körforgásos gazdaság, a fenntartható fejlődés, a szelektív hulladékgyűjtés mind olyan lényeges téma, hogy szinte már a diákok tananyagában benne van. Igaz viszont az is, hogy ezek, éppen a fontosságuk miatt, nem sajátíthatók el pusztán egy tanóra keretein belül. A Mirehu élményközpontú programjai azért fontosak, mert segít ennek a valóban lényeges tudásnak az elsajátításában. Mindezt játék közben – tette hozzá a városvezető.

Az élménynapon a diákok részt vehettek az Ökojátékok csapata 15 játékból álló versenyén, a Műanyag Műhely (MÜMÜ) hajójában műanyagot hasznosítottak újra, a megfelelő műanyag frakciót ledarálva mindennapi használati tárgyakat, például vonalzót, tollat, karabinert készíthettek az egykor volt Tisza ártéri hulladékokból. Az NHKV Zrt. izgalmas totókkal, a BMH Nonprofit Kft. pedig óriás társasjátékokkal szórakoztatva mutatta be a szelektív hulladékgyűjtés titkait, további egyedülálló kreatív játékokat tesztelhettek a Kezes-lábas játszóház standjánál a vendégek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek