Átmeneti szünet jön az esőben, de nem lesz melegünk Borsodban sem

Megosztás

Az erős szél jócskán rontja majd a hőérzetünket, a meleg nyári idő továbbra is várat magára. Lesznek területek, ahol a 20 fokot sem éri el a hőmérséklet. Ezután átmeneti melegedés kezdődik, de a jelenlegi számítások szerint a hét második felében és hétvégén újabb csapadékzóna érkezik.

Hétfőn egy anticiklon peremén végre szárazabb – igaz hűvösebb is – légtömegek áramlanak majd hazánk fölé, emiatt végre kicsit fellélegezhetünk aznap: az ország nagy részén száraz, napos időben bízhatunk.

A nappali felmelegedés mértéke kissé csökken, a magasban a hét közepéig hidegebb levegő áramlik fölénk és csak utána indul újra melegedés.

Az igazi, forró nyárra tehát továbbra is várni kell, a hét elején és közepén északkeleten néhol alig érjük majd el a 20 fokot. Hétfőn és kedden 19-25 fok, szerdán 22-28 fok, csütörtökön viszont már újra 22-29 fok várható.  Kedden a Tiszántúlon, szerdán északon-északnyugaton fordulhat elő zápor, esetleg zivatar, úgyhogy a száraz idő csak átmeneti lesz. Csütörtökről ismét csapadékosabb időjárásra készülhetünk, amely a hétvégét is érinti. (Idokep)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek