Egy borsodi településen fogták el a nemzetközi körözés alatt álló, erőszakos bűnözőt – videó

Megosztás

A cseh és a magyar rendőrség együttműködésével sikerült a Csehországban letöltendő börtönre ítélt férfit elfogni Bánrévén, aki már jó ideje Borsodban bujkált az igazságszolgáltatás elől.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya az ENFAST-on (Európai Célkörözési Egységek Hálózata) keresztül kapott arról tájékoztatást, hogy a cseh rendőrök körözést adtak ki egy 45 éves szlovák állampolgárral szemben. T.L-t Přibram Városi Bírósága tavaly nyáron súlyos testi sértés és más bűncselekmények elkövetése miatt 3 év 4 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A szlovák férfi a büntetés végrehajthatósága elől azonban megszökött, így 2022 augusztusában európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Csehek által körözött szlovák férfit fogtak el a magyar rendőrök

Csehországban letöltendő börtönbüntetést kapott egy szlovák férfi, de az igazságszolgáltatás elől Magyarországra menekült. Nemzetközi kooperációnak köszönhetően és a KR NNI célkörözési fejvadászainak hathatós segítségével sikerült felkutatni tartózkodási helyét. A borsodi Bükk MEKTA csapott le rá. Jelenleg kiadatási őrizetben várja sorsa alakulását.

A cseh társszervektől érkezett információk alapján a keresett személy feltehetőleg Magyarországra szökött, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rejtőzködött. A cseh kollégák azt valószínűsítették, hogy a szlovák-magyar határ mellett található Bánréve településen bujkálhat. A férfivel kapcsolatos információcserébe a cseh nyomozókon kívül a szlovák célkörözési egység is bekapcsolódott. S a folyamatos koordináció alapján sikerült is beazonosítani a körözött pontos tartózkodási helyét.

A férfi elfogása 2023. június 1-jén reggel történt meg. A KR NNI célkörözési egységének felkérésére a pontos adatok alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály (MEKTA) fogta el Bánrévén, amikor éppen munkába tartott. Elfogását követőn a borsodi rendőrök az Ózdi Rendőrkapitányságra állították elő, majd kiadatási őrizetbe vették. A cseh rendőrségnek történő átadásáról a későbbiekben a bíróság dönt – írja a Police.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek