Közbelép a képviselő és megoldódik a garázssor áramellátása

Megosztás

Néhány napja egy Facebook-poszt alapján arról tudósított a Borsod24, hogy nehéz helyzetbe kerültek a Dél-Kilián-városrész egyes garázstulajdonosai, mert megszűnt az áramellátás a területükönn, és egyedül nem képesek megoldani a problémát. Azóta kiderült: amennyiben az időjárás engedi, és véget érnek az esős napok, rövid idő alatt megoldódhat a gond. Erről Bartha György önkormányzati képviselő tájékoztatott minket.

A miskolci politikus lapunk megkeresésünkre elmesélte, nem igaz, hogy semmi sem történik a probléma megoldása érdekében. Sőt, éppen hogy megfeszített erővel dolgoznak a gondok orvoslásán.

Megtudtuk: a garázssor környéki kamerarendszer beüzemelése során derült ki egy olyan technikai probléma a rendszer átvizsgálását követően, amely balesetveszélyessége miatt azonnali hálózatlekapcsolást generált. A Telvill Kft. szakemberei bemérték a problémás vezetékszakaszt, azonban az már kívül esett az MVM illetékességi területén, így a javítására a garázsok tulajdonosainak kellett volna összeadni mintegy 800 ezer forintot.

Miután ennek a gyűjtésnek a gyors lebonyolítására és a vis major helyzet azonnali rendezésére nem sok esély kínálkozott, Bartha György saját képviselői keretéből biztosította azokat az anyagi forrásokat, amelyekkel ismét lehet áram a garázssoron.

A munkálatok megkezdését jelenleg egyedül az a tényező hátráltatja, hogy eleredt az eső, és ilyen körülmények között nem lehet haladni a javítási feladatokkal. A képviselő szerint amint eláll a csapadék, és biztonságossá válik a munkavégzés, a TelVill szakemberei munkához látnak, és rövid idő alatt kicserélik a hibás vezetékszakaszt.

Kapcsolódó cikkek