Szeptemberben ismét fesztiválvárossá válik Miskolc

Megosztás

Szeptember második felében piknik- belvárosi bor-, gasztro- és sörfesztivál lesz Miskolcon, ezt a polgármester személyesen tudatta a közösségi médiában.

Veres Pál a Facebookon osztotta meg szombat délelőtt, hogy szeptember 22-23-24-én ismét látványosan felpezsdül majd a miskolci élet.

Bejegyzésében Veres Pál azt írja, két héttel a Cinefest nemzetközi filmfesztivál után, újra élettel telik majd meg Miskolc belvárosa, a “Miskolci piknik – belvárosi bor-, gasztro-, és sörfesztivál” apropóján, szeptember negyedik hétvégéjén.  

“Polgármesterként, a város vezetőjeként büszkén állok a rendezvény mellé. Hiszek abban, hogy ahogyan a történelemben már sokszor, Miskolc képes újrafogalmazni önmagát és viszonyát a változó világhoz. Legutóbb, a 2000-es évek elején jutott kulcsszerep a turizmusnak és a kultúrának, így az egykori acélvárost rövidesen teljesen máshogy kezdték emlegetni, és Miskolc turisztikai és kulturális szempontból is igazi négy évszakos várossá tudott válni” – mutatott rá Veres Pál.

A májusi XI. Avasi Borangolás rekordot döntő látogatószámai, vagy éppen a Miskolci Egyetemi Napok sikerei azt mutatják, hogy jól teszi a város, ha jó ügyek mellé áll. Ezek közül kiemelte, az Avas pincekultúráját, az Egyetemmel való kapcsolatot, a miskolci sörfesztiválok tradícióját, és az éppen a napokban sok elismerést szerzett miskolci gasztro-kultúrát. Hiszek abban, hogy meg kell óvnunk, meg kell becsülnünk és okosan kell használnunk mindent, ami érték, mert ezek a mi értékeink – ezek az értékek mi vagyunk. Együtt vagyunk Miskolc” – fogalmazott a polgármester.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek