Amikor a fideszes Nemzeti Sport alaposan beszól a fideszes fehérvári polgármesternek

Megosztás

Az NSO állami tulajdonban van és nem kell hozzá tehetség, hogy megállapítsuk, teljes mértékben fideszes húrokat penget. Ezúttal azonban a fehérvári focira kritikát mondani merészelő, fideszes székesfehérvári polgármesterbe, Cser-Palkovics Andrásba szállt bele a főszerkesztő. Házon belüli csata a kormánypártnál.

Beszállt a mélyrepülésben lévő székesfehérvári foci körüli vitába az állami tulajdonban lévő Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György, a Felcsúton élő, minden körülmények között Orbán Viktor pártját fogó újságíró is.

A pénzben dúskáló székesfehérvári fociban annyira félrement valami (minden), hogy a közelmúlt háromszoros bajnokaként, Európa-liga csoportköröseként idén majdnem kiestek az NB I-ből. Rossz igazolások, koncepciótlanság, gyenge szakmai vezetés, mintha a focit egyébként nem igazán kedvelő Garancsi István tulajdonost sem érdekelné igazán a klub sorsa – fogalmaz a 444.hu.

Nagyjából ezt lehetett leszűrni Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármesterének május eleji posztjából is, amikor ezt írta:

“A mai meccset látva állapítsuk meg, hogy minden idők valószínűleg legtöbb pénzéből, minden idők egyik leggyengébb csapata a mostani sajnos.”

“Az alapvető okok persze elég egyszerűek. A megfejtés: gazdátlanság, hozzá nem értés, valamint az elkötelezettség teljes hiánya”

– zárja a kommentet. Most pedig az NSO főszerkesztője egy publicisztikájában keményen visszaszúrt, néven is nevezve a polgármestert.

“…tulajdonképpen nem is kellene csodálkoznunk a főtámogató pénteken bejelentett döntésén (hogy a MOL 13 évnyi rendkívül pénzes támogatás után elhagyja a fehérvári csapatot). Egy kicsit mintha azt üzenné: ha tényleg nem elég jó, ami a támogatásunkkal a klubnál történt, ha a tulajdonos a magyar szinten fényűző gazdasági háttér megteremtéséért, a Mol bevonásáért, az elmúlt másfél évtized sikereiért elismerést nem, de a gyenge szereplésért éles kritikát érdemel, akkor hát tessék megpróbálni nélkülünk. Cser-Palkovics András fehérvári polgármester a bajnokság végén „drasztikus, az alapokat is érintő változásokat” sürgetett, de gyanítom, hogy nem egészen erre, a főszponzor távozására gondolt. Pedig nagyon finoman, de mintha a városvezetésnek is üzenne a Mol közleménye, ahogyan azt is érzékelteti, hogy a Sepsi, a DAC és a Topolya szponzoraként több sikert könyvelhetett el a cég mostanában.”

Az elmúlt 13 évben a Mol egyre növekvő mértékben állt a csapat mellé, a város csak minimális mértékben támogatta a profi focit. Ennyire alap már a Fidesz Magyarországában, hogy ez az önkormányzat dolga lenne?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek