Fantasztikus trianoni megemlékezés, íme az embertérkép diákok és tanárok segítségével

Megosztás

Tiszafüred főterén a nemzeti összetartozás napja alkalmából több száz iskolás gyermek és pedagógusok megformázták a történelmi Nagy-Magyarország alakját és benne a Trianon után megmaradt Magyarországot.

A nemzeti összetartozás napja a 2010. évi XLV. törvénybe foglalt hivatalos nevén: nemzeti összetartozás napja.
Az Országgyűlés a törvény elfogadásával kinyilvánította: „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”.

Mint ismert, Tiszafüred főterét a közelmúltban építették újjá, és lett ezzel az ország egyik legfátlanabb főtere. A területen csak pár fa áll, viszont van sok-sok térkő.

Ez azért is felettébb érdekes, mert a Zöld Város Projekt keretében alakították ki a a város új közterét, amit 2021. április 9-én adtak át ünnepélyes keretek között. A több mint félmilliárd forintos beruházás túlnyomórészt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból valósult meg.

Ujvári Imre, Tiszafüred jobboldali polgármestere egyenesen azt közölte az eseménnyel kapcsolatban, hogy Tiszafüreden ma az iskolás gyerekek és a pedagógusok történelmet írtak.

Hogy miben volt ez történelem, nehéz megfejteni Fotó: Ujvári Imre

Forrás: Fejlődő Tiszafüred Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek