Elzárják a kilátást a Fertő-tó látogatói elől, ezt egy apró kilátóval ellensúlyoznák

Megosztás

Ezen kívül a korábbi természetvédelmi területet totálisan szétrombolók úgy gondolják, a sok épület majd visszacsalogatja a fecskéket, akiket fészekkel vagy anélkül, de elüldöztek a korábbi “stégrendszerről”. Magyar valóság 2023-ban.

A Fertő tó barátai nevű csoportban találkozhattunk a következő, elképesztő bejegyzéssel. Illetve nem is a bejegyzés elképesztő, hanem, hogy mindez ma Magyarországon következmény nélkül végigmehet. “Kun Zoltán:

Agymenés Fertő tónál…”

445 méter hosszan épül összefüggő házsor (pirossal a képen), ami elzárja a látogatók elől a tóra való kilátást!

Ezt többek között egy 23 méter magas kilátóval (sárga a képen) pótolják …

445 méter hosszan

23 méter magasan

Ismétlem 445 méter és 23 méter. Ja és ez még POTENCIÁLISAN a fecskéknek is jó lehet.

Idézet az engedélyből:

“A dokumentáció készítői tényként rögzítették – függetlenül az apartmanházak számának változásától (20 helyett 26) –, hogy a 445 m hosszú egybefüggő házsor az Ökopark szolgáltatását igénybe vevőktől elzárja a tóra való rálátás lehetőségét, ennek ellensúlyozása érdekében kerültek betervezésre a víz felőli oldalra a betekintő stégek, valamint az Ökocentrum oldalára tervezett kilátó, illetve az Ökocentrum épületének sétáló rámpája. Potenciális lehetőség viszont a megnövekvő épületszám a korábban a vízben álló „stégrendszeren” fészkelő fecskék visszatéréséhez”

Idézem Besenyő Pista bácsit: NOOOORMÁLIS?!”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek