A városvezetés autós kamerákkal segíti a rendőrség munkáját

Megosztás

Számos menetrögzítő kamerát és a hozzájuk szükséges memóriakártyákkal ajándékozta meg a miskolci városvezetés a helyi rendőrséget, hogy ezzel is segítse a bűnüldözők munkáját.

Jelentős összeget, mintegy nyolcvan millió forintot fordít a miskolci önkormányzat a város lakóinak biztonságára a költségvetésből, ezt toldották most meg az újabb támogatással, amely jelentős segítség a rendőrségnek a vitás helyzetek tisztázásában, mivel az új készülékekkel bizonyító erejű videofelvételek készülhetnek az utcai szabálysértésekről. Nincs miről vitázni a rendőrrel, ha van az esetről visszanézhető videofelvétel. 

Veres Pál polgármester az átadó eseményen kiemelte, a miskolci önkormányzat, az önkormányzati rendészet és a városi rendőrkapitányság, valamint a megyei rendőrfőkapitányság között nagyon jó a szakmai kapcsolat. Ez az együttműködés is azt segíti elő, hogy a miskolciak biztonságérzete javuljon, jól érezzék magukat a városban élők. Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy segítse a minél hatékonyabb bűnmegelőzést, illetve a megtörtént bűnesetek gyors felderítését. Megemlítette, hogy a város térfigyelőkamerái is hozzáférhetőek a rendőrség számára, nem egyszer közösen végeztek el felderítési feladatokat. 

Bakk Richárd alezredes a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője méltatta az önkormányzattól kapott menetrögzítő kamerák jelentőségét, és kiemelte az együttműködés hatékonyságát. Elmondta, a rendőrkapitányság már rendelkezik ilyen eszközökkel és azt tapasztalták, hogy hatékonyan alkalmazhatók a különböző szabálysértők kiszűrése érdekében, ezért fordultak az önkormányzathoz azzal a kéréssel, hogy támogassák további kamerák beszerzését. Kérésük nyitott fülekre talált.

Már a bírói gyakorlat is úgy alakította az eljárásokat, hogy elfogadják bizonyítéknak ezeket az autós kamerával készített felvételeket, akár a rendőrség, akár magánszemély készítette, így egy jogi eljárás során felhasználhatók. „Amit a rendőr lát, azt látja a kamera is” – mondta. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek