Az MVK is megszólalt a vízzel megtelt busz kapcsán

Megosztás

A nem megfelelő vízelvezetés? Klímaváltozás, az alacsonypadlós buszok, netán semmi különös, csak ilyen mennyiségű, özönvízszerű csapadékot képtelenség kezelni? Íme a hivatalos válasz.

A múlt hét keddi hatalmas felhőszakadást követően egy menetrendszerinti autóbusz utasterébe jelentős mennyiségű esővíz folyt be, amelyről az egyik utas felvételt is készített, erről pedig a Borsod24 is beszámolt.

Az interneten sokan láthatták azt a videót, amit a 35-ös autóbuszon utazó rögzített kedden délután. Ezen a felvételen a csuklós autóbusz hátsó része látható, ahova a kinti esőzés miatt befolyt az utcán hömpölygő víz – írta a városháza sajtóosztálya a boon.hu kérdésére. Rámutattak: a nagyon rövid idő alatt kialakult özönvízszerű esőzés miatt az Avasról lezúduló nagy mennyiségű csapadék a Szabadságharc utca aljában gyűlt össze és a Népkert megálló felé folyt tovább, már a buszmegállóban hatalmas víz állt.

A megállóból a jármű elindult, mivel az út teljes szélességében folyt a csapadék, a járművezető azt elkerülni nem tudta, tovább közlekedett. A buszba befolyt esővíz az Avasra menet a partoldalon ki is folyt az utastérből, az utasok közül nem fordult senki sem segítségért, vagy kérdéssel a járművezetőhöz, mindenki biztonságban eljutott úticéljához. Ilyen ritkán előforduló vis major helyzetet elkerülni lehetetlen, az autóbuszban az utasok biztonságban voltak, leszámítva a befolyt víz által okozott kellemetlenséget – hangsúlyozták.

Arra is kitértek, hogy az MVK ügyfélszolgálatára nem érkezett panasz ez ügyben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek