Művészet a romok felett – videó

Megosztás

Stábunk ezúttal Szikszóra látogatott, ahol a Vásártér vasútállomás épületében “kisálloMÁS Romgaléria” címmel egyedülálló kortárs képzőművészeti kiállítás nyílt.

“A szépség mindenütt ott van és ha nem vesszük észre, az nem rajta múlik.” Auguste Rodin francia szobrász szavait idézte az ötletgazda Urbán Tibor, amikor arról kérdeztük, hogy mi hívta életre a rendhagyó tárlatot a város kiüresedett épületében. A szikszói festőművész felkérésére huszonöt ismert alkotó egy-egy figyelemre méltó műve töltötte meg a lepusztult teret élettel. A málló vakolatra kifüggesztett alkotások sorsa épp oly bizonytalan, mint a helyszín maga.

A megnyitóval Szikszó vezetése, közössége és barátai arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a nemzetközi Intercity megállóhely szeretnék, ha nem csak “nézhető” és használható lenne, hanem történne is valami az állomás megmentésének érdekében.

A Borsod24 stábjának Urbán Tibor mellett Piskóti István, Szikszó alpolgármestere és Mező István önkormányzati képviselő is nyilatkozott az épület múltjáról, jelenéről és arról is, hogy miért kérdéses a jövője.

Az eseményen készült tudósítás, benne számos érdekességgel az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

Szikszó kisálloMÁS – egy ikonikus, ámde csúnyán lepusztult épület új életre kelt a művészet által

A @borsod24 különleges helyszínre látogatott: Szikszó használatban álló, de igencsak lepusztult kisállomását művészeti alkotások lepték el, amelyek témája maga a MÁV tulajdonában álló, egykor szebb napokat látott épület. A Vásártérről elnevezett, ablaktalan, ajtók nélküli megállóhely falaira rengeteg érdekes alkotás került, melyekről a “romgaléria művészeti vezetője”, a település alpolgármestere és a város karikatúristája is véleményt mond.

Néhány alkotás a kisálloMÁS galéria Szikszón látható alkotásaiból:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek