A hétgyerekes miskolci család egy szűk lakásban álmodozik a kertes házról

Megosztás

Csak azután esznek, ha a gyerekek jóllaktak. A kilenc fős miskolci család életében ez a forgatókönyv. A havi kiadások mellett ételre kevés marad. Nem egyszer előfordult, hogy nem mindenkinek jutott ennivaló a családban. Játékok sincsenek a polcokon. A hét gyereknek fejlesztésre és persze élményekre lenne szüksége.

A Tények stábja Miskolcon forgatott, ahol a segítségre szoruló családon keresztül az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját mutatták be. A karitatív szervezet jelenleg egy háromszobás lakást biztosít a famíliának , de Maczó Mária és gyermekei legnagyobb álma, hogy egy saját kertes házba költözhessenek. Ugyancsak álom marad a gyerekek számára egy nyári tábor, egy közös nyaralás, vagy a saját játékok. Az anyuka beszámolója szerint nagyon szűkösen élnek, körülbelül 4-5.000 forintból kell megoldani a hét gyerek étkezését.

A TV2 ellátogatott a Miskolcon található Családok Átmeneti Otthonába is, ahol jelenleg tizenkét család lakik. Az intézmény vezetője elmondja, hogy az általános drágulás miatt egyre nehezebb helyzetben vannak az egyébként is megélhetési gondokkal küzdő emberek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programjának támogatásával Önök is hozzájárulhatnak, hogy felzárkózhassanak a gyerekek. Tudják, a 1353-as szám hívásával Önök is segíthetnek! Egy hívással 500 forinttal tudják támogatni őket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek