Rablás Sajóhídvégen

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. május 23. napján 17 óra körüli időben a sajóhídvégi Coop ABC parkolója melletti filagóriában üldögélő sértetthez lépett, elvette tőle az asztalra letett mobiltelefonját, majd, amikor a sértett azt visszakérte, őt ököllel több alkalommal arcon és fejen ütötte. A sértettet legalább 15 ütés érte, azonban a gyanúsított ezt követően is folytatta a bántalmazását, a jobb lábfejével arcon rúgta, jobb térdével az arcába térdelt.

Ezt követően a bántalmazás hatására a földre csúszott sértettől a fenti mobiltelefonon kívül elvett egy másik mobiltelefont is és a helyszínről távozott.

A sértett a gyanúsított bántalmazása következtében előre láthatóan 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított cselekménye rablás bűntettének és súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés tartama miatt – amely 12 évig terjedő szabadságvesztés – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet a terhelt személyi körülményei és egzisztenciális viszonyai fokoznak. Tartani kell attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné a sértett befolyásolásával vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével. Mivel a gyanúsítottal szemben ezen felül több büntetőeljárás is folyamatban van, a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A bíróság mindezekre figyelemmel egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek