Forgalmi rend változás Kazincbarcikán

Megosztás

Régóta húzódó probléma rendeződik június 1-jétől. A kórházdombi városrészben a 60-as években épült út már nem tudott lépést tartani a megnövekedett autók számával, így a lakossággal történt egyeztetések, valamint a forgalomtechnikai felülvizsgálat eredményeként egyirányúsítják a Tavasz utca és a Kikelet köz egy szakaszát.

A kertvárosi virágos utcákhoz hasonló okok miatt szükséges a forgalmi rend megváltoztatása a Tavasz utca és a Kikelet köz egy szakaszán. Az út szélessége adott, ám egyre több az autó. A Kikelet közi Angyalkert Görögkatolikus Óvodánál nagy a forgalom, míg a Tavasz utca hátsó szakaszán a parkoló autók miatt nehézkes a kétirányú közlekedés. 

Pásztor László, a terület önkormányzati képviselője már régóta szorgalmazta a forgalomtechnikai felülvizsgálatot, amely a lakókkal történt egyeztetéseket követően azt az eredményt hozta, hogy június 1-jétől egyirányúsítják a Kikelet köz óvoda melletti szakaszát, valamint a Tavasz utca hátsó útját. Így megszűnik a torlódás, és biztosítva lesz a folyamatos haladás, illetve a parkolási lehetőség az ott élők és az arra közlekedők számára – adta hírül a kolorline.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek