A Fidesz új törvénye miatt Füzérradványon és Sárospatakon is elmarad a vasárnapi időközi választás

Megosztás

Nyolc településen marad el az időközi választás a kormánypártok sebtében előterjesztett és elfogadott új törvényének köszönhetően, Borsod többszörösen is érintett.

Nyolc településen marad el a már kitűzött időközi választás a pénteken hatályba lépett törvény alapján – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a honlapján.

Megjelent a Magyar Közlönyben a választási eljárási szabályoknak az elektronikus ügyintézéssel összefüggő módosításáról szóló törvény, amelynek pénteken hatályba lépett rendelkezései értelmében a következő általános önkormányzati választásokig nem tartható helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás.

Ennek megfelelően elmaradnak azok az időközi önkormányzati választások, amelyeknél a törvény hatálybalépését megelőzően a kampányidőszak még nem kezdődött el – tették hozzá.

Az NVI összesítése szerint a módosítás miatt elmarad az időközi választás a Baranya megyei Tarróson (itt egyéni listás képviselőt választottak volna), a főváros XII. kerületében (itt egyéni választókerületi képviselőt választottak volna), a Somogy megyei Somogysámson településen, ahol polgármestert választottak volna, a Heves megyei Mátraszentimrén, ahol polgármestert és egyéni listás képviselőket választottak volna – adta hírül az MTI.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Füzérradványon is elmarad a választás, ahol polgármester- és egyéni listás képviselő-választást tartottak volna és a Tolna vármegyei Csikóstöttösön, ahol polgármestert választottak volna.

A törvénymódosítás miatt két településen – a Tolna megyei Dombóváron és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sárospatakon – a roma települési nemzetiségi képviselő választását nem tartják meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek