Elfogták a notórius autótolvajt a miskolci rendőrök

Megosztás

A miskolci rendőrök több hónapon keresztül folyó, kitartó nyomozásának az eredményeként elfogták azt, a férfit, akinek három csalás, egy gépjárműlopás és tizenegy autófeltörés írható a számlájára.

Lopás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves helyi férfival szemben. Az elkövető 2022. december 15-e és 2023. május 15-e között – a nyomozás eddigi adatai szerint – tizenöt Miskolcon véghezvitt bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

Eleinte különböző helyi szállodákban eltöltött napok és szolgáltatások igénybevétele után azokból úgy távozott, hogy fizetni már a bejelentkezésekor sem állt szándékában. Az elkövető később Miskolcon, a Testvériség utcából elvitt egy személygépkocsit is, melyet utána jogtalanul használt. A férfi 2023. május elejétől Miskolcon városszerte gépkocsifeltőréseket követett el, összesen tizenegy autót szemelt ki, amikből leginkább készpénzt, hangszórót, üdítőket, fülhallgatót tulajdonított el.

A miskolci rendőrök összehangolt intézkedéseinek köszönhetően az elkövetőt 2023. május 16-án elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, illetve őrizetbe is vették.

 A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyészségen előterjesztést tett az elkövető letartóztatásának indítványozására is, melyet a bíróság elrendelt.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés tartamára tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet a férfi személyi körülményei kellően nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, mivel az eltulajdonított tárgyak egy része még nem került elő. Megalapozott következtetés vonható le a bűnismétlés lehetőségére is. Minderre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

A végzés végleges – közli a Miskolci Törvényszék.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek