Borsodban se lepődjünk meg: ismét feltörték a KRÉTA rendszerét

Megosztás

A hekker még be is szólt a szoftverfejlesztőknek, hogy talán már nem ártana javítani a biztonsági réseket, amelyeken kedvükre bejárkálhatnak a rendszert feltörni kívánók.

A TikTokon tűntek fel arra utaló bejegyzések, hogy megint több iskola KRÉTA-rendszeréhez fért hozzá valaki jogtalanul és küldött üzeneteket – írja a Telex. Ezúttal az illető ráadásul egy hashtaget is megadott üzenetében, és arra buzdította az elért diákokat, hogy a kapott üzenet képernyőképével együtt osszák azt tovább a TikTokon.

A lap szerint a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola volt az egyik intézmény, amelyen keresztül üzentek, és az iskola honlapján található is egy még vasárnap kirakott közlemény. Eszerint vasárnap délelőtt valóban feltörték az iskola KRÉTA-ját, amit az igazgató jelzett is a fenntartó és a szolgáltató felé, a megoldásig türelmet és megértést kérnek.

A hacker TikTokon küldött üzenete így szól:

“Sziasztok, a Kréta ismét fel lett törve. Egy kis nyereményjáték a diákoknak: aki lescreeneli ezt az üzenetet és #kretabreach23k hashteggel kirakja Tiktokra, az kap ötöst, dicséretet etc… U.i. Krétás fejlesztőknek: Minden tanuló/tanár kréta belépési, személyes adata a kezemben van. BTW ideje lenne patchelni a hibákat, nem gondoljátok?”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek