Igencsak magasak az albérletárak Miskolcon is

Megosztás

Bár a fővároshoz képest vidéken jóval barátságosabbak bérleti díjak, így sem egy normális átlagkeresethez képzeljük el. Az egyetemi városokban semmi jóra ne számítsunk, de máshol sem sokkal jobb a helyzet.

Az ingatlan.com és a money.hu vasárnapi elemzéséből ismerhettük meg a részleteket. Közlésük szerint az albérletárak emelkedtek idén is.

A legnagyobb kínálattal rendelkező fővárosi városrészekben, így a XI. és XIII. kerületben lévő kiadó lakásokat 230 és 245 ezer forintos átlagos bérleti díjért kínálták kiadásra a tulajdonosok. A nagy egyetemvárosok közül Debrecenben és Győrben május közepén 150 ezer forint, Veszprémben 165 ezer forint, Pécsen és Szegeden 130 ezer forint, Miskolcon pedig 100 ezer forint volt az átlagos bérleti díj – írták az adataik alapján.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője azt emelte ki, hogy a portál adatai szerint idén május közepén Budapesten a kínálatban szereplő kiadó lakások átlagos bérleti díja 225 ezer forint volt, a megyeszékhelyeken pedig átlagosan 130 ezer forintot tett ki, ami 25 és 8 százalékos emelkedésnek felel meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek