Trianon nem csak a magyaroké – Tocsev János Miklós írása

Megosztás

Egységes Diákfront = Ellenállás. Komoly ingerszavak. 

Ezt szülték az aktualitások: 

Május 19. Budapest . A hatalom már csak a casus belli-re vár! Neki már csak egy jó ürügy kell. Talált ürügyet arra, hogy a diákok közé gázt fújathasson … és fog találni arra is ürügyet, hogy közéjük lövethessen …

A hazai ellenállással szemben a hazugság, lejáratás, karaktergyilkosság már régóta bevett gyakorlat. De ez a hatalom nem csak itthon keresi az ürügyet, hanem a határainkon túl is. 

Az ukrán ügyet is úgy használja, ahogy kedve tartja, vagy ahogy az érdeke szolgálja. Könnyen belátható, hogy aki nem átall – ha kell – egy nép szenvedésével kufárkodni, az bármire képes! 

Látjuk azt is, mit művel az Európai Unióval … Vagyis “Brüsszellel”. Azzal az Európai Unióval, mely azért jött létre a két nagy háború után, mert az európai országok vezetői belátták, hogy jobb ha békességben élnek egymás mellett, mint ha harcolnak egymással.

A hatalom most ezzel az Európával szemben keresik a fogást … Mára teljesen egyértelművé vált miért.

Trianonért.

Azt hiszi, hogy ez az a “naaagy szeeeent ügy”, aminek a végére neki kell kitenni a pontot. Arról szól a revíziós politika, hogy ez ennek a hatalomnak a fő feladata! 

Ehhez építi a hadsereget, ehhez fegyverkezik. 

Trianon – és minden, amit ez jelent – nem más, mint a nagyar nemzet elfojtott, fel nem dolgozott traumája. Benne van a két nagy háború összes vesztesége. Családok, szülők és gyermekek szenvedése, de benne van a kérlelhetetlen, nyers hétköznapi valóság is, hogy azáltal hogy erőforrásokkal, infrastruktúrával lett szegényebb az ország, annak következtében sokkal nehezebb lett az élet. Nehezebb eredményt, sikereket elérni. Nehezebb bizonysággal szolgálni arról, hogy népünk a Jó Akarat kiválasztott népe. Ezért is kapaszkodik a magyar az egyének szintjén például a sportteljesítményekbe. Hörögve ordítjuk, ha egy-egy sportolónk olimpiai bajnok lesz! Hiszen’ végre “Világelső a magyar!” 

Trianon lezárt egy korszakot. De nem csak nekünk, magyaroknak! Ezt kell megértenie a magyarságnak ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni. Trianon nem csak a magyaroké!

Mi kell még ahhoz, hogy soha – Nem! Nem! Soha! – többé ne törhessen ki a világot felégető, milliókra halált, szenvedést hozó háború az emberek között?! Még hány Trianon?! 

Nekünk magyaroknak ugyan mit hozott? Hová vezetett minket azon túl, hogy egy nemzet traumájává vált? Mit tett velünk?  Bosszúszomjas, kicsinyes és könnyen befolyásolható csürhévé züllesztett minket. De végül mégis példa lettünk a világ számára! Elrettentő példa. Hogy milyenek ne akarjanak lenni a világban a népek. 

Hazánkban a néplélek a kollektív tudathasadás határán imbolyog. A fejlődés a megosztottság korlátai közé szorult. De talán a legszomorúbb, hogy a nemzet egységessé válása – sokak szerint – csak a feneketlen gyűlöletet szító hatalom által kirajzolt sötét jövőkép köré épülve képzelhető el.

Ez a hatalom alkuja! Ezt ajánlja a népnek igazságtétel gyanánt. BOSSZÚT! … és … ez a hatalom ehhez már csak a casus belli-re vár. 

Neki már csak egy jó ürügy kell és végleg bezárja az ajtót, ami Európába vezet. Ezzel minden más békés lehetőség előtt elzárva az utat. De nem csak nekünk. Európának és így a világnak is … Ez a magyarok felelőssége! Úgy tűnik, hogy ebben igaza van a jelenlegi hatalomnak. Valóban rajtunk múlik, hogy lesz-e háború a világban, vagy sem. 

Nekünk magyaroknak ez az utolsó lehetőségünk felülemelkedni önmagunkon. Mi most végre jó példává válhatunk! 

Ehhez a népnek azt kellene elérnie, hogy a hatalom célt változtasson! Erre nagyon kicsi az esély. 

Az a másik megoldás, hogy a nép kiharcolja, hogy a hatalom olyanok kezébe kerüljön, akiknek Európa egysége, a béke és a népek közötti békesség a célja! Vagyis olyanok kezébe adja át a kormányt, akik nem csupán a “haza mindenek előtt” rigmusát kántálják, hanem a hazával együtt a haladást is akarják! 

Haladást előre! Nem hátra! 

Mára mindenki számára egyértelművé vált, hogy a jelenlegi hatalom évek óta csak a saját korlátlanságának kiépítésére fordítja azokat a forrásokat, melyeket Európa az egységesség építésére szánva küldött. Végtelen forrást égettek el a saját, önös céljaikra hazánkban. 

Európa egysége a záloga a békének. Az Európai Unió egységében és az abból fakadó erejében rejlik a békés jövő.

A trianoni revíziós politika nem szolgálja Európát. És a magyar nemzetet sem szolgálja. Olyan irányba vezet, ahol nincs más csak gyűlölet, harag, szenvedés, szomorúság … és megoldással nem szolgál semmire sem csak a keserű elégtétel álságos illúzióját kínálja. 

Ez a jelenlegi hatalom portékája. Tessék, csak tessék! Vegyétek és egyétek!

A gyűlölet és a harag csak rövid távon segít elnyomni a fájdalmat és azáltal nyújt vigaszt, hogy eltereli a szenvedés okáról a figyelmet. És az ok megszüntetése, a szenvedés okának feloldása is egyre távolabb kerül ezáltal. 

Egyre többen érzik, hogy milyen keserű és mennyire emészthetetlen mindaz, amivel a hatalom folyamatosan tömi őket. A hatalom azért egyre erőszakosabb, mert egyre kevesebben fogyasztják a propagandáját, ami a támogatottságát hirdeti, ezáltal egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy csökken a támogatottsága, vagyis egyre nyilvánvalóbb, hogy gyengül. 

Napról-napra egyre közelebb kerül a kritikus pillanat. Az a pillanat, melynek az eseményeit kénytelenül megkísérli majd casus belli – ként, avagy a háború ürügyeként felhasználni. 

Ellenünk. És velünk együtt Európa ellen is … Lehet, hogy most május 19 – én lesz ez a pillanat, vagy később, de mindenképpen eljön. Szükségszerű.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek