Tudnivalók a bo-tox kezelés utáni teendőkről

Megosztás

Bőrünk öregedését megállítani nem tudjuk, de egy picit visszaforgathatjuk az idő kerekét szinte fájdalommentes bo-tox injekciós kezeléssel. Sokan félnek a plasztikai műtétektől, de vágynak a fiatalabb külsőre. Számukra tökéletes megoldás az injekciós kezelés, mely hatására a dinamikus ráncok eltűnhetnek.

Arról, hogy milyen területeken és mely ráncok kezelésére hatásos a bo-tox injekció, cikkünkből választ kaphatsz. Arra is kitérünk, hogy mit szabad és mit nem szabad a kezelés után tenned annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig, tartós eredménye legyen a beavatkozásnak.

A bo-tox kezelésről röviden

A bo-tox kezelést végző Aesthetica Orvosi Központ szakorvosai pontosan tudják, hogy az idő múlásával hogyan változik arcbőrünk. A több ezer arcfiatalító injekciós beavatkozás elvégzése után elmondták, hogy akár hónapokig tarthat a bo-tox kezelés hatása. A szinte fájdalommentes, 20 perces beavatkozást követően a kezelt területen a ráncok elhalványodnak, a bőr kisimul.

A kezelés során botulinum toxin, rövid nevén bo-tox kerül befecskendezésre a kezelt területre, mely bizonyos izmok működését meggátolja, más izmokat pedig elernyeszti, ezzel a vékony bőr nem törik meg a mimikai mozgástól.

Milyen területek kezelhetőek?

A bo-tox kezelés tökéletesen alkalmas a szem külső részén lévő ráncok, a homlok ráncainak, és a szemöldök közti “mérges” ráncok kezelésére. Az arcfiatalító anyag bejuttatása főként a dinamikus ráncok eltüntetésére alkalmas.

Néhányan félnek attól, hogy a bo-tox injekciós kezelés során elveszíthetik a mimikájukat, de emiatt nem kell aggódni, hiszen csak a ráncokért felelős izmok kezelése történik úgy, hogy hozzákapcsolódik az idegvégződésekhez és kémiai úton gátolja meg az ingerületvezetést. Természetesen az arc többi része nem bénul meg, hanem továbbra is működik és mozog.

A kezelés egyébként nagyon egyszerű, de hatása tartós, akár másfél évig is eltarthat. A szakorvos előzetes konzultáción egyeztet a pácienssel az elvárt eredményről, így biztosan olyan arc fog visszanézni a tükörből, melyet elvárunk.

A bo-tox kezelést követően

Az alig 20 perces beavatkozást követően a szúrások helyén néhány percig még piros, duzzadt foltok lehetnek, melyek hamar elmúlnak. Nagyon fontos, hogy a kezelést követően négy órán keresztül nem szabad fekvő helyzetben lenni, sportolni, lehajolni, illetve a kezelt területet nyomkodni, masszírozni.

Továbbá két napig kerülni kell a hajolással járó tevékenységeket, a szaunázást, a szoláriumot és az erős izzadást szintén hanyagoljuk. Nem ajánlott a kezelést követően két hétig kozmetikushoz vagy fogorvosi beavatkozásra menni. A tökéletes végeredmény érdekében érdemes betartani ezeket az ajánlásokat, így minimálisan 4-6 hónapig lesz tartós a hatás, függően az egyéni adottságoktól és az életviteltől.

Jó hír, hogy már 25 éves kortól ajánlott a beavatkozás, hiszen a ráncok kialakulásának megelőzésére is használható. Fiatalos bőrünk megőrzése érdekében a prevencióra fektessünk nagy hangsúlyt!

Kapcsolódó cikkek