Rekord nézőszám várható a mai Diósgyőr meccsen

Megosztás

A vasárnap 17 órakor kezdődő, ETO FC Győr elleni NB II-es meccsre már szombat éjfélig több mint 12 ezer jegyet értékesítettek elővételben, ami nemcsak az idényben, de a stadion történetében is rekordot jelenthet. Eddig ugyanis a stadion átadója hozta a legnagyobb nézőszámot, 12 753 fővel.

Tízezer fölötti nézőszám eddig mindössze három NB I-es bajnokin volt. A stadion avatón, 2018. május 5-én (DVTK – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1) 12 753 főt regisztráltak, négy héttel később, az évadzárón, 2018. június 2-án (DVTK – Videoton FC 2-1) 10 143 néző volt jelen, egy évvel később, szintén a zárófordulóban, 2019. május 19-én (DVTK – Újpest FC 3-0) pedig 12 203 drukker váltott jegyet. Utóbbi két meccs a Diósgyőr NB I-es bennmaradásáról döntött, és a piros-fehér klub azzal vonzotta a stadionba a szurkolókat, hogy 90 százalékos kedvezménnyel értékesítette a jegyeket.

Bár sokan telt házat vizionálnak, DVTK labdarúgómeccsen az új stadionban ilyen még nem volt. Ugyanis a létesítmény maximális befogadóképessége 14 646 fő. A stadion avató meccsére kelt el minden jegy, telt ház pedig azért nem volt, mert a kövesdi és diósgyőri szurkolók között biztonsági zónát kellett kialakítani, vagyis szektorokat kellett üresen hagyni.

Vasárnap a minden jegy elkelt feliratot valószínűleg azért nem gyárthatják le a klubnál, mert azzal együtt, hogy a diósgyőri szurkolók szinte biztos, hogy a meccs kezdéséig megvásárolják az összes jegyet (vasárnap reggel 7.30-kor még 158 darab volt belőle), a vendég szektor aligha fog megtelni (ma 7.30-kor 107 biléta várt még gazdára ide).
Akinek nem jut jegy, az sem marad le a mérkőzésről, ugyanis az M4Sport+ televíziós csatornánál úgy döntöttek, hogy élőben közvetítik a DVTK – ETO FC Győr találkozót.

Forrás: Boon.hu

Kapcsolódó cikkek