Félelmetes: a virtuális térben végre is hajtotta a mészárlást az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiú

Megosztás

Az egyik játékban az általános iskolája tökéletes mását rajzolta meg a TEK által még idejében lekapcsolt 17 éves fiú.

A Blikk információi szerint a virtuális térben már végrehajtotta az iskolai mészárlást az a 17 éves fiatal, akit azzal gyanúsítanak, hogy a közeljövőben egykori iskolájában emberéleteket követelő vérengzést akart elkövetni.

Létezik egy olyan (a fiatalok körében igen népszerű) videójáték, amelyben a szereplők maguk készíthetik el a pálya grafikáját, ahol játszani, vagyis leginkább csak lövöldözni akarnak.

A lap úgy tudja, az iskolai mészárlásra készülő miskolci tini az egykori általános iskolája tökéletes másolatát rajzolta meg a virtuális térben, ahova ő egy fegyverrel berontott, majd mindenkire lőtt, aki élt és mozgott. Az áldozatok között diákok és tanárok egyaránt voltak.

A Blikk információi szerint a rendőrség által kirendelt informatikus szakértők meg is találták ezt a játékot, így Levente nem tudja letagadni, hogy – ha csak az interneten is – megtartotta pokoli tervének főpróbáját.

– Valóban vannak olyan, a nyomozó hatóság kezében lévő információk, amelyeket kár lenne tagadni. Ügyfelemmel egyeztetve arra jutottunk, hogy nemsokára vallomást tesz a rendőrségen. Ami már most teljesen biztos: tagadja majd, hogy a mészárlást ténylegesen végre akarta hajtani. Az tényszerűen igaz, hogy az interneten messze ment, de ez nem azt jelenti, hogy a való életben is képes lett volna a fantáziáját tettekre váltani – közölte a miskolci fiatal jogi képviseletét ellátó dr. Lichy József a lappal.

A TEK által lekapcsolt miskolci fiú esetéről itt írtunk korábban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek