Bosszúból tervezhette az iskolai lövöldözést a miskolci fiatal

Megosztás

Azt nem feszegették, hogy kin vagy min akart bosszút állni a 17 éves fiú, akire egytől öt évig terjedő szabadságvesztés várhat az ügyvédje szerint.

Bosszút akart állni, ezért tervezett iskolai mészárlást az a miskolci fiú, akit a Terrorelhárítási Központ fogott el – derült ki a Hír TV Radar című műsorából, amelyet a Magyar Nemzet szemlézett. Lichy József ügyvéd az adásban elmondta, hogy fajsúlyos dolgokat írt Levente, így a rendőrségnek nem volt más lehetőségük, el kellett fogni. A fiatal ugyanis azt tervezte, hogy fegyvert szerez, és volt általános iskolájában végez ötven hét év körüli diákkal.

Lichy József nemrég másfél órát beszélgetett a fiúval, akit kora miatt intézetben helyeztek letartóztatásba, a gyanú emberölés előkészülete. Azonban az ügyvédnek is ígéretet tett Levente, hogy felhagy a korábbi tervével, és nem foglalkozik az iskolai mészárlás gondolatával.

“Az indítékra egyértelműen azt mondta, hogy a bosszú. Most hogy kiken vagy miken kell neki bosszút állni, ezt nem fejtegettük, nem boncolgattuk, gondolom, a pszichológussal meg a pszichiáterrel ezt majd megteszik, de én úgy éreztem, mintha a világon kellene bosszút állni, valójában” – mondta Lichy.

Hozzáfűzte: nagy kérdés lesz, hogy az emberölés előkészülete ügyfele esetében milyen stádiumban volt.

Ahogy arról írtunk, a fiú az intézetben öngyilkosságot kísérelt meg, azonban a gyors segítségnek köszönhetően túlélte. Szakértő vizsgálja majd Levente beszámíthatóságát, de ha tisztában volt cselekménye súlyával és következményeivel, akkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek