Jakab Péter keményen nekiment egykori miskolci párttársának

Megosztás

Amióta Jakab Péter kilépett a Jobbikból (ma már Jobbik Konzervatívok), a médiaszereplést teljes egészében kiváltotta a közösségi oldala. A Nép Pártján elnöke továbbra is a dühös kisember perspektívájából szemléli a világot: bosszankodik, hergel és nem hajlandó kompromisszumokra. Nem kíméli egykori párttársait és szülővárosáról, Miskolcról is egyre gyakrabban posztol.

Jakab ezúttal egy miskolci önkormányzati képviselőt, Szarka Dénest nézett ki magának. A politikus azt állítja a Velünk a Város Egyesület önkormányzati képviselőjéről, a Jobbik Konzervatívok miskolci elnökéről, hogy álláshalmozó, ezért semmiben sem különbözik a fideszes politikusoktól.

Értesülései szerint Szarka a félmilliós városházi illetménye mellé még kaphatott egy jól fizető állást is az önkormányzat vagyonkezelőjénél. Az átláthatóságra hivatkozva Jakab szerette volna megtudni, hogy milyen feladatot végez a miskolciak érdekében a képviselő, és mennyi közpénzt utalnak ezért neki.

“Hosszas várakozás után végre megkaptam a választ a Miskolc Holdingtól. Röviden: titok” – írja a közel ezer lájkot érő bejegyzésében a levitézlett miniszterelnök-jelölt és így folytatja:

“Sok településen megkaptuk a lehetőséget 2019-ben. Miskolcon is. Azt ígértük, nem lesz álláshalmozás, meg titkolózás, átlátható lesz minden. Hisz egy szegény városról van szó, ahol minden forintnak megvan a helye.”

Végül felszólítja Miskolc ellenzéki vezetését, hogy tartsa a szavát és ne álljon át a Fidesz pártjára.

Az ügy kapcsán megkerestük Szarka Dénest is, aki közölte, hogy nem kíván nyilatkozni az ügyben.

Jakab Péter ezzel a fotóval illusztrálta bejegyzését

Kiemelt kép: Jakab Péter Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek