Újabb kerékpárutak épülnek Miskolcon, ezúttal inkább a déli részen

Megosztás

A következő fél évben zajlanak majd a munkálatok, várhatóan novemberig. Jó hír a kerékpárosoknak.

Ismét négy új szakasszal bővül Miskolc kerékpárút hálózata – a déli városrészben jövő héten induló munkákat szerdán délelőtt jelentették be hivatalosan a város egyik elsőként épült kerékpárútjának tőszomszédságában, a Kemény Dénes Városi Uszoda parkolójában.

Veres Pál, Miskolc polgármestere elmondta, a kerékpáros közlekedés egész Európában reneszánszát éli, évről évre többen ülnek biciklire, ezért kiemelt jelentőségű minden olyan fejlesztés, amitől bővül a kerékpáros infrastruktúra. Hozzátette, a városba érkező és a már itt termelő cégek is szorgalmazzák az ilyen irányú fejlesztéseket.

A déli városkapu térségében épülő kerékpárút biztosítja az ott működő ipari és kereskedelmi funkciók átjárhatóságát a Hejőcsaba és Görömböly irányából érkező kerékpárosok számára. Az 1,3 kilométer hosszú kerékpárút beköti a hálózatba a Mályi (Kistokaj, Nyékládháza) irányába nyitó kerékpárutat – közölte Miklós Viktor főosztályvezető.

Ez azonban csak az első útszakasz, további három is épül a következő félévben. A Bogáncs utca és a Miskolctapolcai út közötti 3,1 kilométeres szakasz (ebből 1,6 új építésű) például összeköttetést teremt a déli városkapu térségében működő ipari és kereskedelmi funkciók és a meglévő, Belváros-Miskolctapolca kerékpárút között. „A kerékpáros létesítmény elérhetővé teszi Görömbölyt, Hejőcsaba déli oldalát, a Hejő parkot, valamint az egyetemi sportlétesítményeket” – tette hozzá.

Egy 2,2 kilométeres szakasznak köszönhetően kerékpárút köti majd össze a déli városkaput Mályival, ami beköt a korábban már a Pannergy-ig elkészült kerékpárútba. Az út a 3-as számú főútvonal mentén éri el Miskolc határánál a Mályi felől megyei TOP fejlesztésből megvalósuló kerékpárutat. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek