Borsodi politikusok a pápalátogatáson

Megosztás

Lapunk is beszámolt a közelmúlt legnagyobb szabású eseményéről, Ferenc pápa budapesti látogatásáról. Az egyházfő vizitációján BAZ megye több neves politikai szereplője is tiszteletét tette.

Koncz Zsófia, BAZ megye 6. választókörzetének országgyűlési képviselője ekképp köszöntötte a pápát a közösség hálón:

“Isten hozta a Szentatyát! 😊 Ferenc pápa Isten közelségét, szeretetét adja át nekünk – felemelő érzés, köszönjük szépen! 🙏😇

Molnár Péter önkormányzati képviselő, a miskolci KDNP frakcióvezetője az alábbi fotót készítette az események sűrűjében:

Itt a Szentatya🇭🇺🤝🇻🇦
Előttünk haladt el.

Veres Pál, Miskolc város polgármestere szintén ott volt a tömegben, Facebook oldalán így számolt be élményeiről:

Felejthetetlen élmény volt ma részt venni Ferenc pápa szentmiséjén a Kossuth téren.
Már kora reggel megtelt a tér, több tízezren köszöntöttük a szentatyát. Megtisztelő volt őt látni, hallani.

Azok, akik nem mentek el személyesen az egyházfő miséjére a Kossuth térre, egy-egy Facebbok posztban megemlékeztek a pápalátogatásról, illetve voltak, akik egy-egy idézetet emeltek ki a szentatya beszédéből. Csöbör Katalin, a BAZ megyei 1. választókerület képviselője például az alábbi szavakat idézte a pápától:

“Úgy kell európai egység, hogy senkinek ne csorbuljon az egyedisége!”

Hörcsik Richárd, az 5. választókerület képviselője ezt írta a pápalátogatás alkalmából:

“Ferenc pápa magyarországi látogatása során számos mélyreható és inspiráló üzenetet hagyott a magyar népnek. Búcsúzásakor a pápa újból rámutatott arra, hogy az együttműködés és a tolerancia a kulcsa a béke és a boldogság megteremtésének. Emlékeztetett minket arra, hogy a keresztény értékek és az emberségesség elengedhetetlenek a világban uralkodó feszültségek és konfliktusok leküzdéséhez. A Ferenc pápa által hirdetett szeretet és megbocsátás üzenete tovább él Magyarországon és mélyen beivódott a magyar emberek szívébe és lelkébe. Akárcsak a Szentatyának, a mi feladatunk is a szolgálat, hiszen egy választókerület képviselete is szolgálat: alázattal szolgálni a hazát, az abaúji és a zempléni embereket társadalmi rangtól, vagyoni helyzettől, származástól függetlenül. Isten segedelmével és az emberek bizalmával, több mint 30 éve. Isten áldja meg Ferenc pápát, Isten áldja meg Magyarországot!”

Tállai András államtitkár, Mezőkövesd körzetének képviselője büszkeségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy matyó viseletbe öltözött gyerekek fogadták Ferenc pápát a repülőtéren.

🇭🇺 Büszkeség számomra és Mezőkövesd számára, hogy mezőkövesdi, matyó viseletbe öltözött gyermekek fogadták érkezésekor Ferenc pápát.
🙏🏼 Köszöntjük Magyarországon a Szentatyát!

A Facebook bejegyzések alól nem hiányozhatnak a kommentek sem. Csöbör Katalin egyik bejegyzése alatt a keresztényi értékek és Budaházy György felmentésének összeférhetetlenségét elemezték hosszasan, kiemelve a hosszú bűnlajstromot. Veres Pál posztja alatt többek között a Salkaházi program kifizetését és a búza téri aluljáró leromlott állapotát kérték számon a városvezetésen.

Kiemelt kép: Veres Pál/Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek