Mérsékelték Budaházy György ítéletét: 17 helyett csak 6 év fegyház

Megosztás

Ebbe ráadásul beleszámít az az idő is, amit eddig börtönben töltött.

Másodfokon 6 év fegyházbüntetésre mérsékelték Budaházy György büntetését a hosszú évek óta húzódó Hunnia-perben – írja Telex. A 6 év fegyházbüntetésbe beleszámít annak az időnek egy része is, amit Budaházy eddig a börtönben töltött. Ezen kívül 5 év közügyektől való eltiltást is kapott. A többi vádlottnak szintén csökkentették a büntetését.

A bíróság csütörtökön hozott ítéletet. Az ítélethirdetésen a Telex tudósítása szerint megjelentek Budaházy György támogatói, tisztelői és a nemzeti radikális szubkultúra számos fontos tagja. Így például Morvai Krisztina, Gaudi-Nagy Tamás, Zagyva György Gyula, Toroczkai László, Kisberk Szabolcs.

Az ítélethirdetés után a résztvevők egy része elénekelte a Szózatot, ami miatt a bíró elrendelte a terem kiürítését. Budaházy támogatói azonban nem akartak ennek eleget tenni, így a terembe ekkor készenléti rendőrök érkeztek, de a bíró visszavonta az utasítást, így végül mindenki maradhatott.

2022 márciusában a Fővárosi Törvényszék terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt első fokon tizenhét év börtönre ítélte Budaházyt. Több másik vádlottat is tíz évnél hosszabb szabadságvesztésre ítéltek, de volt olyan is a vádlottak között, aki megúszta másfél év felfüggesztett börtönnel. Aztán tavaly decemberben Novák Katalin több vádlottnak kegyelmet adott.

(hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek