Négy napon át virágba borul a miskolci belváros

Megosztás

Május közepén a Szent István téren rendezik meg a Florens 2023 – Kert – virág – otthon – szabadidő kiállítást és vásárt.

Hét év kihagyás után ismét otthont ad Miskolc az ország nagy, szabadtéri, kerti és szabadidő életmód-kiállításának. Május 11. és 14. között festői környezetben, az Avas-domb lábánál, a város főterén másodszor rendezik meg a Florenst.

– Úgy gondoljuk, hogy a téli Kocsonyafesztivált követően egy nagy tavaszi rendezvénynek jó helye lenne Miskolc programnaptárában. A kert, virág, otthon, szabadidő témák pedig jól illenek a természet megújulásához. Első alkalommal 2015-ben szerveztük meg a Florenst, sajnos az azt követően években különböző okoknál fogva nem volt erre lehetőségünk. Idén azonban a pandémiás évek után újraindulhat a rendezvény. Bízunk benne, hogy ezentúl minden évben lesz Florens, és egy fontos eseménnyé válhat a város életében – nyilatkozta a Minap.hu munkatársának Sashalmi László főszervező.

A rendezvény négy napja alatt a mintegy 6 ezer négyzetméteres területen a virág, kert, otthon, szabadidő tematika mentén csokorba gyűlő gyártók és kereskedők mutatják be és árusítják portékáikat a Szent István téren. A kiállítók a virág- és kertkultúra mellett az otthonaink külső-belső frissítésével, dekorálásával, a szabadidő kellemes és hasznos eltöltésével kapcsolatosan is mutatnak ötleteket, adnak szakmai tanácsokat. A belépés a Florensre ingyenes lesz!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek